Pyszne ciasteczka, które przypadną do smaku każdemu!
Piekarnik nagrzać do 180° C. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
W misce wymieszać mąkę owsianą, kokosową, proszek do pieczenia i sól. Odłożyć na bok.
W drugiej misce zmiksować cukier z olejem kokosowym przez 1 minutę. Dodać starte na tarce o drobnych oczkach jabłko oraz zmiksowanego banana.
Dodać suchą mieszankę i wszystko zmiksować, aż składniki dobrze się połączą. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej 40 minut.
Przygotować posypkę poprzez wymieszanie w miseczce jej składników.
Z ciasta formować kulki o średnicy ok 2 cm (wielkość orzecha włoskiego), a następnie obtoczyć posypce cukru z cynamonem. Przełożyć na blaszkę i lekko spłaszczyć dłońmi z góry. Piec ciastka przez ok 15 minut.
Ilość 20 sztuk
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180° C. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
W misce wymieszać mąkę owsianą, kokosową, proszek do pieczenia i sól. Odłożyć na bok.
W drugiej misce zmiksować cukier z olejem kokosowym przez 1 minutę. Dodać starte na tarce o drobnych oczkach jabłko oraz zmiksowanego banana.
Dodać suchą mieszankę i wszystko zmiksować, aż składniki dobrze się połączą. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej 40 minut.
Przygotować posypkę poprzez wymieszanie w miseczce jej składników.
Z ciasta formować kulki o średnicy ok 2 cm (wielkość orzecha włoskiego), a następnie obtoczyć posypce cukru z cynamonem. Przełożyć na blaszkę i lekko spłaszczyć dłońmi z góry. Piec ciastka przez ok 15 minut.
Prezentują się bardzo apetycznie 🙂
Wyglądają obłędnie! Niestety nigdzie nie mogę znaleźć mąki kokosowej 🙁 Gdzie jej szukać?
jest w Lidlu lub Rossman można też zmiksować wiórki
Wyglądają super smacznie 😀
Jest czas. Stestujemy!