Szybkie, proste i pyszne placuszki z twarogu! Idealne na śniadanie i nie tylko.
250 g twarogu
75 g płatków owsianych
1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
3 jajka
1 łyżki oliwy z oliwek
¼ szklanka mleko
1
Twaróg, płatki owsiane, siemię, oliwę i jajka umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować.
2
Dodać odrobinę mleka, aby powstało gęste ciasto. Odstawić na 15 minut.
3
Rozgrzać patelnię, posmarować ją za pomocą ręcznika papierowego nasączonego oliwą, a następnie wlać ciasto naleśnikowe na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka.
4
Smażyć po 2 minuty z każdej strony na średnim ogniu lub do momentu w którym nabiorą złotego koloru.
Podawać z dodatkami świeżych owoców, syropem klonowym.
Wartości odżywcze
4 porcji
Serving size
Składniki
250 g twarogu
75 g płatków owsianych
1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
3 jajka
1 łyżki oliwy z oliwek
¼ szklanka mleko
(Wyświetlono 67 688 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)