Zupełnie coś nowego! Pyszna forma słodkiego śniadania.
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
2 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki nasion chia
½ szklanka mleka migdałowego
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżeczka syropu klonowego
do dekoracji dowolne dodatki: owoce, orzechy itp.
1
Wszystkie składniki (poza dekoracją) umieścić w rondlu i podgrzewać na średnim ogniu przez 10 minut aż zgęstnieje. Przełożyć do miski i udekorować dodatkami.
Wartości odżywcze
Porcji 1
Składniki
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
2 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki nasion chia
½ szklanka mleka migdałowego
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżeczka syropu klonowego
do dekoracji dowolne dodatki: owoce, orzechy itp.
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki (poza dekoracją) umieścić w rondlu i podgrzewać na średnim ogniu przez 10 minut aż zgęstnieje. Przełożyć do miski i udekorować dodatkami.
(Wyświetlono 8 725 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)
U mnie też gęste do granic mozliwosci. Dolalam przynajmniej pol szklanki wody. Poza tym niestety calosc to nie moj klimat. Smakuje nijak, ani kokosem, ani siemieniem. Z owocami jeszcze jakos daje rade ?ale uwaga – moj synek wcina chetnie, mimo, ze ostatnio wiele pokarmow odrzuca! Brawo Kingo ?
wszystko zależy od chłonności kokosa
Czy na pewno jest to przepis na jedną porcję? Wychodzi bardzo duża i mam aż wyrzuty sumienia. A jest tak pyszna, że nie mogę przestać jeść po zjedzeniu połowy porcji ?
tak to przepis na jedną duża porcję 🙂
A co zamiast siemienia ??
nasiona chia
Wyszła pyszna ?
Super. Dziękuję za odpowiedź. ?. Kokosianka jest przepyszna. ???
Kingo czy na pewno ma być pół szkl mleka? Bo mi wyszło bardzo gęste aż się przypalalo na wolnym ogniu. Zmuszona byłam dolać więcej mleka.
tak dokładnie 0,5 szklanki – jeżeli kokos bardzo chłonie płyn dodaj go więcej (płynu)