Taki prosty, a taki elegancji i genialny w smaku! Podawaj koniecznie mocno schłodzony!
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i olej kokosowy. (można też w mikrofalówce w odstępach 3 x 30 sekund) Przestudzić.
W oddzielnej misce wymieszać jogurt, syrop klonowy i masło orzechowe, aż będzie gładka masa. Następnie stopniowo wlewać cały czas mieszając wystudzoną czekoladę.
Masę przelać do pucharków i schłodzić w lodówce. Przed podaniem dowolnie udekorować.
Porcji 3
Składniki
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i olej kokosowy. (można też w mikrofalówce w odstępach 3 x 30 sekund) Przestudzić.
W oddzielnej misce wymieszać jogurt, syrop klonowy i masło orzechowe, aż będzie gładka masa. Następnie stopniowo wlewać cały czas mieszając wystudzoną czekoladę.
Masę przelać do pucharków i schłodzić w lodówce. Przed podaniem dowolnie udekorować.
Co to za warstwa biała w Pani deserze na zdjęciu ?
jogurt
Czy mozna mus trzymac s lodowce przez noc i zabrac rano do pracy? A jaki ma byc olej koksowy zapachowych czy nie? I czy ewentualnie mozna zastapic olej kokosowy
Pani KIngo czym można zastąpić masło orzechowe?
zwykłym masłem lub musem kokosowym
Pani Kingo, czy można syrop klonowy zastąpić miodem? pozdrawiam
tak
Zrobiłam, nawet chciałam pochwalić się na IG, ale nie zdążyłam :)). Naprawdę pyszny :)). Po powrocie z wakacji mam zamiar na bieżąco testować Pani przepisy :))
bardzo mi miło 🙂 oczywiście polecam się na przyszłość i życzę udanych wakacji :*
Polecam sernik z wiórkami kokosowymi i z lukrem z sokiem ananasowym, pyszny ??
Czy mogłabym zastąpić jogurt greckim jogurtem roślinnym?
tak 🙂
Najpyszniejszy deser jaki ostatnio jadłam! Rewelacja 🙂 Ja też miałam masło z kawałkami orzechów ale w ogóle to nie przeszkadzało…
Jakie używasz maslo orzechowe? Bo moje ma takie czasteczki orzechów i nie wyszło takie idealne w wyglądzie jak Twoje.
najcześciej robie sama