Lemoniada arbuzowa bez cukru

Idealna na upalne dni. Koniecznie mocno schłodzona!

Ilość porcji4 porcje
Czas Przygotowania10 minutCałkowity czas1 godz.

 ½ arbuza
 2 limonki
 2 łyżki ksyliotlu
 2 szklanki wody
dodatki do dekoracji
 ksylitol
 mięta
 plasterki limonki
 kawałki arbuza
 kostki lodu

1

Miąższ arbuza bez pestek umieścić w blenderze wraz z sokiem z limonki i ksylitolem oraz szklanką wody. Całość zmiksować.

2

Przelać przez sito do dzbanka, aby pozbyć się grudek. Dodać pozostałą wodę i wymieszać. Całość mocno schłodzić.

3

Podawać z kostkami lodu, plasterkami limonki i miętą uprzednio zanurzając brzegi szklanki w wodzie a następnie w ksylitolu wyspanym na talerzyk – tak aby powstała otoczka z ksylitolu.

Wartości odżywcze

4 porcji

Serving size

1L

Składniki

 ½ arbuza
 2 limonki
 2 łyżki ksyliotlu
 2 szklanki wody
dodatki do dekoracji
 ksylitol
 mięta
 plasterki limonki
 kawałki arbuza
 kostki lodu

Przygotowanie

1

Miąższ arbuza bez pestek umieścić w blenderze wraz z sokiem z limonki i ksylitolem oraz szklanką wody. Całość zmiksować.

2

Przelać przez sito do dzbanka, aby pozbyć się grudek. Dodać pozostałą wodę i wymieszać. Całość mocno schłodzić.

3

Podawać z kostkami lodu, plasterkami limonki i miętą uprzednio zanurzając brzegi szklanki w wodzie a następnie w ksylitolu wyspanym na talerzyk – tak aby powstała otoczka z ksylitolu.

Notes

Lemoniada arbuzowa
(Wyświetlono 6 434 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)