Idealna na upalne dni. Koniecznie mocno schłodzona!
½ arbuza
2 limonki
2 łyżki ksyliotlu
2 szklanki wody
dodatki do dekoracji
ksylitol
mięta
plasterki limonki
kawałki arbuza
kostki lodu
1
Miąższ arbuza bez pestek umieścić w blenderze wraz z sokiem z limonki i ksylitolem oraz szklanką wody. Całość zmiksować.
2
Przelać przez sito do dzbanka, aby pozbyć się grudek. Dodać pozostałą wodę i wymieszać. Całość mocno schłodzić.
3
Podawać z kostkami lodu, plasterkami limonki i miętą uprzednio zanurzając brzegi szklanki w wodzie a następnie w ksylitolu wyspanym na talerzyk – tak aby powstała otoczka z ksylitolu.
Wartości odżywcze
4 porcji
Serving size
1L
Składniki
½ arbuza
2 limonki
2 łyżki ksyliotlu
2 szklanki wody
dodatki do dekoracji
ksylitol
mięta
plasterki limonki
kawałki arbuza
kostki lodu
(Wyświetlono 6 592 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)