Kanapki w zupełnie nowym wydaniu. Musisz spróbować pasty z zielonego groszku!
Chleb zarumienić w opiekaczu lub na patelni.
Groszek ugotować w osolonej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedzić i natychmiast przelać zimną wodą.
Odcedzony groszek zmiksować z oliwą, jogurtem greckim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Pastą posmarować kanapki, na wierzch wyłożyć kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie paseczki (julienne) marchewkę .
zamiast groszku można użyć fasoli z puszki
zamiast tuńczyka można użyć szprotek w puszce lub wędzonego łososia
Porcji 2
- Ilość na porcję
- Kalorie 502
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 18.2g28%
- Węglowodany 64g22%
- Błonnik pokarmowy 15g60%
- Białko 32.4g65%
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.
Składniki
Przygotowanie
Chleb zarumienić w opiekaczu lub na patelni.
Groszek ugotować w osolonej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedzić i natychmiast przelać zimną wodą.
Odcedzony groszek zmiksować z oliwą, jogurtem greckim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Pastą posmarować kanapki, na wierzch wyłożyć kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie paseczki (julienne) marchewkę .
zamiast groszku można użyć fasoli z puszki
zamiast tuńczyka można użyć szprotek w puszce lub wędzonego łososia