Zupełnie nowa jaglanka. Cały jej sekret tkwi w zmiksowaniu ziaren prosa. Skosztuj jakie to dobre!
Kasze jaglaną umieścić w rozdrabniaczu lub młynku do kawy i zmiksować -ma przypominać mąkę.
W rondelku rozpuścić olej kokosowy i na nim podsmażyć proso przez z 3-4 minuty.
Następnie dodać mleko i wodę oraz szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 15-20 minut. Od czasu do czasu mieszać.
Całość powinna mieć konsystencją owsianki. Na koniec dosłodzić syropem z agawy. Przełożyć do miseczek. Owoce wykładać na jaglankę.
jaglankę zna łatwo modyfikować poprzez dodanie do niej np. kakao, pasty sezamowej czy masła orzechowego, skórki z pomarańczy czy cytryny
4 porcji
980g
- Amount per serving
- Kalorie390
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 23.25g30%
- Węglowodany 41g15%
- Błonnik pokarmowy 5g18%
- Białko 3.75g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Kasze jaglaną umieścić w rozdrabniaczu lub młynku do kawy i zmiksować -ma przypominać mąkę.
W rondelku rozpuścić olej kokosowy i na nim podsmażyć proso przez z 3-4 minuty.
Następnie dodać mleko i wodę oraz szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 15-20 minut. Od czasu do czasu mieszać.
Całość powinna mieć konsystencją owsianki. Na koniec dosłodzić syropem z agawy. Przełożyć do miseczek. Owoce wykładać na jaglankę.
jaglankę zna łatwo modyfikować poprzez dodanie do niej np. kakao, pasty sezamowej czy masła orzechowego, skórki z pomarańczy czy cytryny