Przygotowałam dla Was przepis ekspresowy. Wystarczy tylko, że zmiksujecie wszystkie składniki na ciasto i wymieszacie wszystkie składniki na wypełnienie. Oszczędność czasu, bogactwo smaku. Pożywne ciasto owsiane wypełnione owocami. Często kroję je w podłużne kawałki i traktuję jak zdrowe batony. Zabieram ze sobą w podróże. Często sięgam po nie na szybkie śniadanie lub po prostu podaję gościom do kawy. Lubię takie przepisy, które zawsze się udają, smakują i tak szybko znikają.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 °C. Formę o wymiarach 10 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki na spód umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować na gładkie ciasto przez kilka minut (można też zrobić to za pomocą blendera)
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać i włożyć do piekarnika na 10 minut.
Przygotować wypełnienie poprzez wymieszanie łyżką wszystkich składników w misce.
Masę przełożyć równomiernie na podpieczony spód, lekko ją do niego dociskając. Piec kolejne 15 minut.
13 porcji
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 °C. Formę o wymiarach 10 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki na spód umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować na gładkie ciasto przez kilka minut (można też zrobić to za pomocą blendera)
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać i włożyć do piekarnika na 10 minut.
Przygotować wypełnienie poprzez wymieszanie łyżką wszystkich składników w misce.
Masę przełożyć równomiernie na podpieczony spód, lekko ją do niego dociskając. Piec kolejne 15 minut.
Notes