Dni mijają tak szybko jak pojawiła się jesień. Każdy dzień spędzam albo przed komputerem albo przed aparatem, gotując lub podróżując. Cieszę się z każdej minuty którą daje mi moja praca. Wiem, że nie zmieniłabym nic w moim życiu. Wszystko co się dzieje zawsze zależne jest od nas. To my musimy zmienić nastawienie do sytuacji, ludzi lub rzeczy bo to my jesteśmy odpowiedzialni za każdą z tych relacji. Dopiero kiedy to zrozumiałam zaczęłam inaczej postrzegać świat. Teraz mam w sobie więcej zrozumienia, cierpliwości, spokoju, akceptacji i tolerancji.
Kochani powtarzam bardzo oklepane słowa: „KARMA WRACA” – częstujcie dobrem wszystkich.
Dziś mam dla Was przepis na ekspresową przekąskę, lekki obiad lub po prostu kolację. Burrito z wieprzowiną i warzywami – prawdziwe rożki szczęścia – ekspresowe i pyszne. Można użyć dowolnych, ulubionych warzyw. Spróbujcie wersji z wołowiną, rybą lub krewetkami. Po prostu podzielcie się dobrem!
Mięso umyć i osuszyć, każdy plaster oprószyć solą i słodką papryką.
Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy i na niej obsmażyć schab po 5 minuty z każdej strony.
Mięso odłożyć i pokroić w paski.
W miseczce wymieszać pozostałą oliwę z musztardą, solą i pieprzem.
Warzywa wyłożyć do miski tj. szpinak, posiekaną dymkę, posiekane zielone papryczki i pokrojony w ćwierki pomidor oraz w paski paprykę. Całość polać przygotowanym dressingiem i dobrze wymieszać.
Na suchą patelnię wyłożyć placek tortilli i podpiec go przez 2 minuty z każdej strony.
Placek przenieść na talerz, na jego środek wyłożyć warzywa, a następnie mięso. To samo zrobić z drugim plackiem. Całość zawinąć. Podawać z Ajvarem lub jogurtem z czosnkiem i ziołami.
Porcji 2
Składniki
Przygotowanie
Mięso umyć i osuszyć, każdy plaster oprószyć solą i słodką papryką.
Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy i na niej obsmażyć schab po 5 minuty z każdej strony.
Mięso odłożyć i pokroić w paski.
W miseczce wymieszać pozostałą oliwę z musztardą, solą i pieprzem.
Warzywa wyłożyć do miski tj. szpinak, posiekaną dymkę, posiekane zielone papryczki i pokrojony w ćwierki pomidor oraz w paski paprykę. Całość polać przygotowanym dressingiem i dobrze wymieszać.
Na suchą patelnię wyłożyć placek tortilli i podpiec go przez 2 minuty z każdej strony.
Placek przenieść na talerz, na jego środek wyłożyć warzywa, a następnie mięso. To samo zrobić z drugim plackiem. Całość zawinąć. Podawać z Ajvarem lub jogurtem z czosnkiem i ziołami.
Super, takie burito lubię jeść albo tortille też można sobie napakować czego się lubi do tego placka i powiem szczerze że bardzo proste i szybkie dania są takie, burrito bardzo lubię.