Lekki deser, który można zrobić w piekarniku i na grillu. Cudowny lekko ciepły lub pyszny na zimno. Obowiązkowo z jogurtem wymieszanym z wanilią. Dziś wykorzystałam jabłka ale wy możecie z powodzeniem użyć brzoskwiń, gruszek lub śliwek. Kruszonka jest z płatków owsianych i mielonych migdałów.
Ten przepis należy do Was 🙂 korzystajcie!
Smacznego:)
Jabłka umyć i wydrążyć gniazda nasienne. Piekarnik nastawić na temperaturę 180 º C z funkcją grzania góra - dół.
Do naczynia żaroodpornego powkładać wydrążone jabłka.
Przygotować kruszonkę mieszając wszystkie składniki ze sobą. Kruszonką nadziewać wydrążone jabłka.
Piec w piekarniku około 30-40 minut. Podawać najlepiej letnie jabłka lekko oprószone cukrem pudrem z jogurtem wymieszanym z miodem i ziarenkami wanilii.
Porcji 6
Składniki
Przygotowanie
Jabłka umyć i wydrążyć gniazda nasienne. Piekarnik nastawić na temperaturę 180 º C z funkcją grzania góra - dół.
Do naczynia żaroodpornego powkładać wydrążone jabłka.
Przygotować kruszonkę mieszając wszystkie składniki ze sobą. Kruszonką nadziewać wydrążone jabłka.
Piec w piekarniku około 30-40 minut. Podawać najlepiej letnie jabłka lekko oprószone cukrem pudrem z jogurtem wymieszanym z miodem i ziarenkami wanilii.
Czy mąkę orkiszowa można zastąpić mąka kokosowa ? Pozdrawiam 😉
tak – ale kokosowej dajemy połowę porcji podanej w przepisie :*