Przyznam się Wam, że fanką żeberek nie jestem. Jednak mój mąż za nimi przepada. Miękkie, soczyste i aromatyczne! Cóż chcieć więcej – zawsze mówi, kiedy dostaje je pod nos:) Stwierdziłam, że ten przepis pojawić się musi na blogu. Pochłania trochę czasu samo pieczenie jednak przygotowanie jest dziecinnie proste.
Zapraszam Was na najlepsze pieczone żeberka w końcu majówkę czas zacząć 🙂
Smacznego:)
Żeberka umyć i oczyścić.
Wymieszać wszystkie pozostałe składniki. Żeberka włożyć do sosu i odstawić na 30 minut.
Rozgrzać piekarnik do 150 ºC
Ułożyć żeberka na dwóch warstwach folii tak aby ta strona mięsista była do dołu. Następnie położyć dwie warstwy folii na wierzchu żeberek i szczelnie zacisnąć brzegi.
Piec 2-2 1/2 godziny lub do momentu kiedy mięso łatwo odchodzi od kości
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Żeberka umyć i oczyścić.
Wymieszać wszystkie pozostałe składniki. Żeberka włożyć do sosu i odstawić na 30 minut.
Rozgrzać piekarnik do 150 ºC
Ułożyć żeberka na dwóch warstwach folii tak aby ta strona mięsista była do dołu. Następnie położyć dwie warstwy folii na wierzchu żeberek i szczelnie zacisnąć brzegi.
Piec 2-2 1/2 godziny lub do momentu kiedy mięso łatwo odchodzi od kości