Dzisiaj przedstawiam kolejny przepis, który zaprezentuję w niedzielę na 50-tych urodzinach Nutelli -to Wy podpowiedzieliście mi w komentarzach na Facebooku z czym najbardziej lubicie ten fantastyczny krem. Zapraszam na ekspresowe smażone banany z sosem z Nutelli i całą masą bakalii. Propozycja w sam raz na deszczowe dni, a sos Nutella smakuje świetnie podany z lodami, do ciasta, do owoców lub palcem z miski 🙂
Udanego weekendu :*
PS. Przypominam „Wielkie Śniadanie z Nutellą” jest bezpłatne i odbędzie się 18 maja 2014 w parku w okolicach Zamku Ujazdowskiego w Warszawie od 10.00 – 15.00.
Zapraszam:)
Smacznego 🙂
W rondelku na małym ogniu rozpuścić czekoladę wraz Nutellą. Kiedy będzie płynna dodać do niej skórkę stratą z cytryny.
Na patelni rozpuścić masło i dodać cukier trzcinowy. Banany obrać, pokroić i wrzucić na patelnie. Smażyć 3 minuty.
Do bananów dodać bakalie i całość jeszcze chwilkę obsmażać.
Banany podawać z serkiem, bakaliami i sosem z Nutelli.
Porcji 2
Składniki
Przygotowanie
W rondelku na małym ogniu rozpuścić czekoladę wraz Nutellą. Kiedy będzie płynna dodać do niej skórkę stratą z cytryny.
Na patelni rozpuścić masło i dodać cukier trzcinowy. Banany obrać, pokroić i wrzucić na patelnie. Smażyć 3 minuty.
Do bananów dodać bakalie i całość jeszcze chwilkę obsmażać.
Banany podawać z serkiem, bakaliami i sosem z Nutelli.
Świetny przepis! Uwielbiam banany i czekoladę, a Twoja propozycja wygląda na smakowitą!