LECZ-O co chodzi?

Ruszyła kolejna edycja MasterChef, skończyły się wakacje. Wszystko pędzi jak szalone, i godziny i pomysły. Hmmmmmmm pomysły! Tak! dzisiaj o pomysłach 🙂

W mojej głowie jest ich wiele i mam nadzieję, że wszystkie zrealizuję. Jest jednak jedna myśl, która czasami zaprząta mi głowę. Już Wam tłumaczę:)

Każdy mój zrealizowany plan jest moim mniejszym lub większym sukcesem. Problemy zaczynają się kiedy inni kopiują pomysły, całą moją ciężką pracę, którą w to wkładam. Walczyć z tym? Moja odpowiedź: NIE. Uważam, że to co robię samo się obroni, Wy sami wyczujecie  „podróbkę” (niektórzy z Was sami często mnie informują i pytają dlaczego nic z tym nie robię? ). Poza tym, może teraz to co napiszę zabrzmi trochę egocentrycznie. Nie patrzę na innych, nie porównuję się, nie zazdroszczę bo tak zostałam wychowana, a wszystkim tym, którzy kopiują dziękuję! TAK!!! Dziękuję za to, że pokazujecie mi, że jestem inspiracją, moje pomysły są trafne i wnoszę coś nowego:)

Lecz…o co w tym poście chodzi?

Dla mnie chodzi o smak, a nie niesmak.

Dla mnie ważne jest sumienie, a nie jego brak.

Dla mnie liczy się szczerość, a nie fałsz!

No i w końcu dzisiaj o LECZO chodzi:) smaczne, prawdziwe, paprykowe i bardzo kolorowe.

Zapraszam:)

Smacznego:)

Ilość porcji4 porcje

 1 cebula
 3 ząbki czosnku
 1 czerwona papryka
 1 zielona papryka
 1 cukinia
 ½ kabaczka
 3 pomidory
 1 pęto kiełbasy podsuszanej
 1 zielona cebulka
 3 łyżki oleju
 2 łyżki masła
 czerwona słodka papryka 3 łyżeczki
 słodka wędzona papryka 2 łyżeczki*
 sól i pieprz
 * jeżeli nie masz  wędzonej papryki zwiększ ilość słodkiej papryki. Polecam poszukanie w sklepach tej przyprawy bo jest fenomenalna i komponuje się z wieloma daniami dając im wspaniały smak.

1

W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej i masło.

2

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smaż, aż cebulka się zeszkli i nabierze rumianego koloru.

3

Posyp cebule słodką i wędzoną czerwoną papryką, zamieszaj. Dodaj pokrojoną w talarki kiełbasę i chwilkę smaż.

4

Następnie do garnka dodaj pokrojoną w kostkę:  paprykę, pomidory, obrany ze skóry i bez gniazd nasiennych kabaczek oraz cukinię.

5

Całość duś na średnim ogniu około 15 min. Dopraw solą i pieprzem. Posyp zielona cebulką.

6

Jeżeli chcesz aby warzywa były bardziej miękkie zwiększ czas duszenia do 30 min. Ja lubię warzywa twarde i jędrne i proponowany przeze mnie przepis podaje moją ulubiona wersję.

Wartości odżywcze

4 porcji

Serving size

Składniki

 1 cebula
 3 ząbki czosnku
 1 czerwona papryka
 1 zielona papryka
 1 cukinia
 ½ kabaczka
 3 pomidory
 1 pęto kiełbasy podsuszanej
 1 zielona cebulka
 3 łyżki oleju
 2 łyżki masła
 czerwona słodka papryka 3 łyżeczki
 słodka wędzona papryka 2 łyżeczki*
 sól i pieprz
 * jeżeli nie masz  wędzonej papryki zwiększ ilość słodkiej papryki. Polecam poszukanie w sklepach tej przyprawy bo jest fenomenalna i komponuje się z wieloma daniami dając im wspaniały smak.

Przygotowanie

1

W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej i masło.

2

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smaż, aż cebulka się zeszkli i nabierze rumianego koloru.

3

Posyp cebule słodką i wędzoną czerwoną papryką, zamieszaj. Dodaj pokrojoną w talarki kiełbasę i chwilkę smaż.

4

Następnie do garnka dodaj pokrojoną w kostkę:  paprykę, pomidory, obrany ze skóry i bez gniazd nasiennych kabaczek oraz cukinię.

5

Całość duś na średnim ogniu około 15 min. Dopraw solą i pieprzem. Posyp zielona cebulką.

6

Jeżeli chcesz aby warzywa były bardziej miękkie zwiększ czas duszenia do 30 min. Ja lubię warzywa twarde i jędrne i proponowany przeze mnie przepis podaje moją ulubiona wersję.

Notes

LECZ-O co chodzi?
(Wyświetlono 2 837 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)