Ruszyła kolejna edycja MasterChef, skończyły się wakacje. Wszystko pędzi jak szalone, i godziny i pomysły. Hmmmmmmm pomysły! Tak! dzisiaj o pomysłach 🙂
W mojej głowie jest ich wiele i mam nadzieję, że wszystkie zrealizuję. Jest jednak jedna myśl, która czasami zaprząta mi głowę. Już Wam tłumaczę:)
Każdy mój zrealizowany plan jest moim mniejszym lub większym sukcesem. Problemy zaczynają się kiedy inni kopiują pomysły, całą moją ciężką pracę, którą w to wkładam. Walczyć z tym? Moja odpowiedź: NIE. Uważam, że to co robię samo się obroni, Wy sami wyczujecie „podróbkę” (niektórzy z Was sami często mnie informują i pytają dlaczego nic z tym nie robię? ). Poza tym, może teraz to co napiszę zabrzmi trochę egocentrycznie. Nie patrzę na innych, nie porównuję się, nie zazdroszczę bo tak zostałam wychowana, a wszystkim tym, którzy kopiują dziękuję! TAK!!! Dziękuję za to, że pokazujecie mi, że jestem inspiracją, moje pomysły są trafne i wnoszę coś nowego:)
Lecz…o co w tym poście chodzi?
Dla mnie chodzi o smak, a nie niesmak.
Dla mnie ważne jest sumienie, a nie jego brak.
Dla mnie liczy się szczerość, a nie fałsz!
No i w końcu dzisiaj o LECZO chodzi:) smaczne, prawdziwe, paprykowe i bardzo kolorowe.
Zapraszam:)
Smacznego:)
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej i masło.
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smaż, aż cebulka się zeszkli i nabierze rumianego koloru.
Posyp cebule słodką i wędzoną czerwoną papryką, zamieszaj. Dodaj pokrojoną w talarki kiełbasę i chwilkę smaż.
Następnie do garnka dodaj pokrojoną w kostkę: paprykę, pomidory, obrany ze skóry i bez gniazd nasiennych kabaczek oraz cukinię.
Całość duś na średnim ogniu około 15 min. Dopraw solą i pieprzem. Posyp zielona cebulką.
Jeżeli chcesz aby warzywa były bardziej miękkie zwiększ czas duszenia do 30 min. Ja lubię warzywa twarde i jędrne i proponowany przeze mnie przepis podaje moją ulubiona wersję.
4 porcji
Składniki
Przygotowanie
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej i masło.
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smaż, aż cebulka się zeszkli i nabierze rumianego koloru.
Posyp cebule słodką i wędzoną czerwoną papryką, zamieszaj. Dodaj pokrojoną w talarki kiełbasę i chwilkę smaż.
Następnie do garnka dodaj pokrojoną w kostkę: paprykę, pomidory, obrany ze skóry i bez gniazd nasiennych kabaczek oraz cukinię.
Całość duś na średnim ogniu około 15 min. Dopraw solą i pieprzem. Posyp zielona cebulką.
Jeżeli chcesz aby warzywa były bardziej miękkie zwiększ czas duszenia do 30 min. Ja lubię warzywa twarde i jędrne i proponowany przeze mnie przepis podaje moją ulubiona wersję.