Ruszyła kolejna edycja MasterChef, skończyły się wakacje. Wszystko pędzi jak szalone, i godziny i pomysły. Hmmmmmmm pomysły! Tak! dzisiaj o pomysłach 🙂
W mojej głowie jest ich wiele i mam nadzieję, że wszystkie zrealizuję. Jest jednak jedna myśl, która czasami zaprząta mi głowę. Już Wam tłumaczę:)
Każdy mój zrealizowany plan jest moim mniejszym lub większym sukcesem. Problemy zaczynają się kiedy inni kopiują pomysły, całą moją ciężką pracę, którą w to wkładam. Walczyć z tym? Moja odpowiedź: NIE. Uważam, że to co robię samo się obroni, Wy sami wyczujecie „podróbkę” (niektórzy z Was sami często mnie informują i pytają dlaczego nic z tym nie robię? ). Poza tym, może teraz to co napiszę zabrzmi trochę egocentrycznie. Nie patrzę na innych, nie porównuję się, nie zazdroszczę bo tak zostałam wychowana, a wszystkim tym, którzy kopiują dziękuję! TAK!!! Dziękuję za to, że pokazujecie mi, że jestem inspiracją, moje pomysły są trafne i wnoszę coś nowego:)
Lecz…o co w tym poście chodzi?
Dla mnie chodzi o smak, a nie niesmak.
Dla mnie ważne jest sumienie, a nie jego brak.
Dla mnie liczy się szczerość, a nie fałsz!
No i w końcu dzisiaj o LECZO chodzi:) smaczne, prawdziwe, paprykowe i bardzo kolorowe.
Zapraszam:)
Smacznego:)
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej i masło.
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smaż, aż cebulka się zeszkli i nabierze rumianego koloru.
Posyp cebule słodką i wędzoną czerwoną papryką, zamieszaj. Dodaj pokrojoną w talarki kiełbasę i chwilkę smaż.
Następnie do garnka dodaj pokrojoną w kostkę: paprykę, pomidory, obrany ze skóry i bez gniazd nasiennych kabaczek oraz cukinię.
Całość duś na średnim ogniu około 15 min. Dopraw solą i pieprzem. Posyp zielona cebulką.
Jeżeli chcesz aby warzywa były bardziej miękkie zwiększ czas duszenia do 30 min. Ja lubię warzywa twarde i jędrne i proponowany przeze mnie przepis podaje moją ulubiona wersję.
Porcji 4
Składniki
Przygotowanie
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej i masło.
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smaż, aż cebulka się zeszkli i nabierze rumianego koloru.
Posyp cebule słodką i wędzoną czerwoną papryką, zamieszaj. Dodaj pokrojoną w talarki kiełbasę i chwilkę smaż.
Następnie do garnka dodaj pokrojoną w kostkę: paprykę, pomidory, obrany ze skóry i bez gniazd nasiennych kabaczek oraz cukinię.
Całość duś na średnim ogniu około 15 min. Dopraw solą i pieprzem. Posyp zielona cebulką.
Jeżeli chcesz aby warzywa były bardziej miękkie zwiększ czas duszenia do 30 min. Ja lubię warzywa twarde i jędrne i proponowany przeze mnie przepis podaje moją ulubiona wersję.
Kinia, o to chodzi, że to moje pierwsze LECZ-O w życiu, które wyszło wyśmienicie ?
ahhh cudownie czytać takie komentarze 🙂 dziękuję :*
Leczo pycha ? super przepis dzisiaj robilam jest przepyszne . Uwielbiam Twoje przepisy .Pozdrawiam ☺
Sylwii tak się cieszę czytając takie komentarze! Dziękuję i polecam die na przyszłość ?
Super przepis i jaki łatwy, następne moje danie 🙂
A czy zamiast pomidorów można użyć pomidorów w puszce?
Pozdrawiam
oczywiście:) cieszę się że smakuje:)
Super przepis !!!! szukałam dlugo przepisu na leczo i własnie u Ciebie znalazłam. Wyprobowany-POLECAM!!!
Pozdrawiam CIebie serdecznie 🙂
bardzo się cieszę:))) dziękuje za komentarz
A ja kopiowaniu mówię nie! Co innego to umieszczanie u siebie, nawet identycznych przepisów, ale Z PODANIEM ŹRÓDŁA. Wtedy jestem jak najbardziej na tak 🙂
I w moim wypadku leczo podgotowałabym trochę dłużej 😀
Leczo bardzo lubię,a co do innych którzy czerpią inspirację i się do tego nie przyznają ja życzę smacznego 🙂 Powodzenia ci życzę we wszystkich projektach i aby się spełniały:)
Ooo tak 🙂 Już wiem co będzie dzisiaj na obiad 🙂 Kolorowo, szybko i smacznie! Życzę powodzenia w realizacji swoich wszystkich planów 🙂 Pozdrawiam gorąco :*
A nie dodajesz startego kwaśnego jabłka? Bardzo podkręca smak 🙂
Bardzo pięknie napisane!
<3 you!! za to, że jesteś właśnie taka ;0) nie sa mo wi te! masz babo w sobie power 😀
:*