Zaczynam odchudzanie. Moja prywatna smaczna walka z kilogramami.
Dzisiaj na śniadanie będzie po prostu jajko w pomidorze. Przepis jest prosty, aromatyczny i pyszny. Dodatki: to pół kromki chleba razowego i plasterek szynki.
Muszę przyznać, że nie raz tak wygląda mój poranek. Danie to gwarantuje, że jestem najedzona, a ciepły posiłek dodaje mi dużo energii na cały dzień.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180C grzałka góra-dół
Pomidor umyć, odkroić jego górna część i wydrążyć środek.
Pomidorowa miseczkę wysypać bazylią, następnie wbić jajko.
Jajko przyprawić solą, pieprzem i słodka papryką. Umieścić w nagrzanym piekarniku i zapiekać 15-20 min aż jajko się zetnie.
1 porcji
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do temperatury 180C grzałka góra-dół
Pomidor umyć, odkroić jego górna część i wydrążyć środek.
Pomidorowa miseczkę wysypać bazylią, następnie wbić jajko.
Jajko przyprawić solą, pieprzem i słodka papryką. Umieścić w nagrzanym piekarniku i zapiekać 15-20 min aż jajko się zetnie.