Smacznego:)
Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
Kurczaka ugotuj w bulionie lub na parze.
Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na łyżce oleju z masłem skrapiając je sokiem z cytryny i doprawiając solą i pieprzem.
Do pieczarek dodaj pokrojony drobno seler naciowy, paprykę żółtą i czerwoną cebulę. Podlej odrobiną wody i duś wszystko ok 2-4 min.
Dodaj pokrojoną drobno chili, pokrojonego w kostkę i oproszonego czerwoną słodką papryką kurczaka. Wszystko duś jeszcze kilka minut pod koniec dodając zielony groszek, koperek, zieloną cebulkę i jogurt. (jeżeli chcesz możesz zagęścić sos 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszaną z 3 łyżkami zimnej wody). Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z ryżem wymieszanym z czarnym sezamem i posypane koperkiem
Porcji 2
Składniki
Przygotowanie
Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
Kurczaka ugotuj w bulionie lub na parze.
Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na łyżce oleju z masłem skrapiając je sokiem z cytryny i doprawiając solą i pieprzem.
Do pieczarek dodaj pokrojony drobno seler naciowy, paprykę żółtą i czerwoną cebulę. Podlej odrobiną wody i duś wszystko ok 2-4 min.
Dodaj pokrojoną drobno chili, pokrojonego w kostkę i oproszonego czerwoną słodką papryką kurczaka. Wszystko duś jeszcze kilka minut pod koniec dodając zielony groszek, koperek, zieloną cebulkę i jogurt. (jeżeli chcesz możesz zagęścić sos 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszaną z 3 łyżkami zimnej wody). Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z ryżem wymieszanym z czarnym sezamem i posypane koperkiem
I to będzie mój obiadek,wygląda smakowicie!