Smacznego:)
W rondelku roztapiamy masło. Na gorący tłuszcz wrzucamy ziarna ryżu i smażymy ok 3-4 min.
Do ryżu wlewamy po chochli ciepłego bulionu, nie mieszamy. Kiedy płyn się odparuje dolewamy stopniowo pozostały płyn.
Pod koniec dodajemy sok z limonki, pokrojony w plasterki seler, cieniutko pokrojony por, zielony groszek i drobno posiekane chili.
Na sam koniec dodajemy łyżkę śmietany aby risotto było aksamitne. Wszystko delikatnie mieszamy.Doprawiamy sola i pieprzem oraz świeżą melisą.
Porcji 2
Składniki
Przygotowanie
W rondelku roztapiamy masło. Na gorący tłuszcz wrzucamy ziarna ryżu i smażymy ok 3-4 min.
Do ryżu wlewamy po chochli ciepłego bulionu, nie mieszamy. Kiedy płyn się odparuje dolewamy stopniowo pozostały płyn.
Pod koniec dodajemy sok z limonki, pokrojony w plasterki seler, cieniutko pokrojony por, zielony groszek i drobno posiekane chili.
Na sam koniec dodajemy łyżkę śmietany aby risotto było aksamitne. Wszystko delikatnie mieszamy.Doprawiamy sola i pieprzem oraz świeżą melisą.