Wszystkie składniki do przygotowania naleśników razem wymieszać i odstawić na 30 min.
W kąpieli wodnej ubijać żółtka z cukrem (miseczka umieszczona nad garnkiem z gotująca się wodą).
Twaróg przecisnąć przez sito tak aby był gładki i aksamitny. Rodzynki zalać rumem i odstawić.
Ubite do białości żółtka połączyć z twarogiem i miękkim masłem tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Do masy twarogowej dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Na rozgrzanej teflonowej patelni smażyć naleśniki odmierzając chochlą ilość wylewaną na patelnię.
Kiedy naleśniki ostygną przekładać je masą twarogową. Tort odstawić do lodówki aby masa twarogowa stężała.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami oleju.
Polać tort naleśnikowy płynną czekoladą.
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie składniki do przygotowania naleśników razem wymieszać i odstawić na 30 min.
W kąpieli wodnej ubijać żółtka z cukrem (miseczka umieszczona nad garnkiem z gotująca się wodą).
Twaróg przecisnąć przez sito tak aby był gładki i aksamitny. Rodzynki zalać rumem i odstawić.
Ubite do białości żółtka połączyć z twarogiem i miękkim masłem tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Do masy twarogowej dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Na rozgrzanej teflonowej patelni smażyć naleśniki odmierzając chochlą ilość wylewaną na patelnię.
Kiedy naleśniki ostygną przekładać je masą twarogową. Tort odstawić do lodówki aby masa twarogowa stężała.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami oleju.
Polać tort naleśnikowy płynną czekoladą.