Smacznego:)
Piekarnik nastawić na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra - dół. Przygotować tortownicę o średnicy 25 cm. Dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i obsypać mąką.
Wszystkie składniki kruszonki wymieszać ze sobą. Odłożyć do lodówki na czas przygotowania ciasta. (sezam i migdały można pominąć).
W dużej misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki suche.
Składniki mokre dobrze wymieszać do ich połączania.
Składniki mokre przelać do składników suchych szybki i dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do formy, posypać jagodami, a na samą górę kruszonkę.
Piec 1 godzinę. Wystudzić i obsypać cukrem pudrem.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nastawić na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra - dół. Przygotować tortownicę o średnicy 25 cm. Dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i obsypać mąką.
Wszystkie składniki kruszonki wymieszać ze sobą. Odłożyć do lodówki na czas przygotowania ciasta. (sezam i migdały można pominąć).
W dużej misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki suche.
Składniki mokre dobrze wymieszać do ich połączania.
Składniki mokre przelać do składników suchych szybki i dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do formy, posypać jagodami, a na samą górę kruszonkę.
Piec 1 godzinę. Wystudzić i obsypać cukrem pudrem.