Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nastawiamy na temp 180 C.
W naczyniu mieszamy zmielone ciastka i roztopione masło, aż otrzymamy jednolitą, gładką masę. Nakładamy ją na dno wcześniej przygotowanej foremki i pieczemy 12-15 min.
Łączymy wiórki kokosowe i mleko w małym naczyniu. Polewamy nimi upieczone ciasto, a następnie na tą warstwę nakładamy migdały. Pieczemy 15-18 min lub do momentu kiedy migdały będą przypieczone.
Wyciągamy z piekarnika i posypujemy po wierzchu kosatkami czekolady. Można wsadzić jeszcze na chwilkę do piekarnika aby się lekko rozpłynęła.
Czekamy parę minut, aż wiórki się rozpuszczą i ponownie posypujemy nimi ciasto. Studzimy całkowicie w foremce.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nastawiamy na temp 180 C.
W naczyniu mieszamy zmielone ciastka i roztopione masło, aż otrzymamy jednolitą, gładką masę. Nakładamy ją na dno wcześniej przygotowanej foremki i pieczemy 12-15 min.
Łączymy wiórki kokosowe i mleko w małym naczyniu. Polewamy nimi upieczone ciasto, a następnie na tą warstwę nakładamy migdały. Pieczemy 15-18 min lub do momentu kiedy migdały będą przypieczone.
Wyciągamy z piekarnika i posypujemy po wierzchu kosatkami czekolady. Można wsadzić jeszcze na chwilkę do piekarnika aby się lekko rozpłynęła.
Czekamy parę minut, aż wiórki się rozpuszczą i ponownie posypujemy nimi ciasto. Studzimy całkowicie w foremce.