Żółtka połączyć z sokiem z pomarańczy i cukrem i dokładnie wymieszać, a następnie ubić trzepaczka na puszysty krem.
Do utartych żółtek wsypać przez sitko mąkę ziemniaczaną.
Masło posiekać nożem, dodać do kremu razem ze skórką pomarańczową. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
Masę przelać do rondla i delikatnie podgrzewać tak długo aż zgęstnieje do konsystencji gęstego kremu i przestudzić.
Herbatniki pokruszyć na drobne kawałki i wyłożyć nimi dno szklaneczek
Na nie umieścić krem pomarańczowy, ponownie herbatniki i znowu krem.
Na samą górę wyłożyć jogurt naturalny i pokrojone w kostkę mango.
Schłodzić lub jeść od razu 🙂
Porcji 7
Składniki
Przygotowanie
Żółtka połączyć z sokiem z pomarańczy i cukrem i dokładnie wymieszać, a następnie ubić trzepaczka na puszysty krem.
Do utartych żółtek wsypać przez sitko mąkę ziemniaczaną.
Masło posiekać nożem, dodać do kremu razem ze skórką pomarańczową. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
Masę przelać do rondla i delikatnie podgrzewać tak długo aż zgęstnieje do konsystencji gęstego kremu i przestudzić.
Herbatniki pokruszyć na drobne kawałki i wyłożyć nimi dno szklaneczek
Na nie umieścić krem pomarańczowy, ponownie herbatniki i znowu krem.
Na samą górę wyłożyć jogurt naturalny i pokrojone w kostkę mango.
Schłodzić lub jeść od razu 🙂