Jaja,cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę (około 8 minut)
Dodać przesianą mąkę z proszkiem i rozpuszczoną margarynę -wymieszać
Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
Układać wypestkowane śliwki,stroną przeciętą do góry.
Śliwki posypać cukrem trzcinowym, imbirem i cynamonem według własnego uznania.
Piec 180-190 stopni około 40 minut do momentu "suchego patyczka"
Po upieczeniu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem, świeżymi listkami tymianku i kwiatami lawendy.
Składniki
Przygotowanie
Jaja,cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę (około 8 minut)
Dodać przesianą mąkę z proszkiem i rozpuszczoną margarynę -wymieszać
Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
Układać wypestkowane śliwki,stroną przeciętą do góry.
Śliwki posypać cukrem trzcinowym, imbirem i cynamonem według własnego uznania.
Piec 180-190 stopni około 40 minut do momentu "suchego patyczka"
Po upieczeniu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem, świeżymi listkami tymianku i kwiatami lawendy.
Jaki rodzaj mąki Pani poleca ?
Witaj Kingo! Podaj prosze rozmiary blaszki. Dziekuje :*
ok 25 x 35 cm