oczyszczone grzyby obgotować około 20 min we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić na sicie
wszystkie składniki zalewy(oprócz gorczycy) umieścić w rondlu i zagotować. Pod koniec dodać pokrojoną w plastry cebulę.
wyparzyć słoiki, na dno wysypać odrobinę gorczycy umieścić grzyby i zalać przygotowaną gorącą zalewą tak aby w słoiku znalazła się cebula, ziele angielskie, liść laurowy i ziarna pieprzu.
Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować ok 30 min.
- jeżeli nie wiesz jak pasteryzować kliknij TUTAJ.
oczyszczone grzyby obgotować około 20 min we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić na sicie
wszystkie składniki zalewy(oprócz gorczycy) umieścić w rondlu i zagotować. Pod koniec dodać pokrojoną w plastry cebulę.
wyparzyć słoiki, na dno wysypać odrobinę gorczycy umieścić grzyby i zalać przygotowaną gorącą zalewą tak aby w słoiku znalazła się cebula, ziele angielskie, liść laurowy i ziarna pieprzu, rozmaryn i tymianek. Proponuje skosztować marynaty czy nie jest za ostra - jakby była dodać więcej miodu.
Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować ok 30 min - jeżeli nie wiesz jak pasteryzować kliknij TUTAJ.
oczyszczone grzyby pokroić w plastry o grubości ok 0,5 cm, rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i suszyć w piekarniku w temp 50˚C później gdy grzyby stracą większość wody temperaturę należy zwiększyć do 60-70˚C. Moje były suszone na piecu u Teściów:)
Składniki
Przygotowanie
oczyszczone grzyby obgotować około 20 min we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić na sicie
wszystkie składniki zalewy(oprócz gorczycy) umieścić w rondlu i zagotować. Pod koniec dodać pokrojoną w plastry cebulę.
wyparzyć słoiki, na dno wysypać odrobinę gorczycy umieścić grzyby i zalać przygotowaną gorącą zalewą tak aby w słoiku znalazła się cebula, ziele angielskie, liść laurowy i ziarna pieprzu.
Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować ok 30 min.
- jeżeli nie wiesz jak pasteryzować kliknij TUTAJ.
oczyszczone grzyby obgotować około 20 min we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić na sicie
wszystkie składniki zalewy(oprócz gorczycy) umieścić w rondlu i zagotować. Pod koniec dodać pokrojoną w plastry cebulę.
wyparzyć słoiki, na dno wysypać odrobinę gorczycy umieścić grzyby i zalać przygotowaną gorącą zalewą tak aby w słoiku znalazła się cebula, ziele angielskie, liść laurowy i ziarna pieprzu, rozmaryn i tymianek. Proponuje skosztować marynaty czy nie jest za ostra - jakby była dodać więcej miodu.
Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować ok 30 min - jeżeli nie wiesz jak pasteryzować kliknij TUTAJ.
oczyszczone grzyby pokroić w plastry o grubości ok 0,5 cm, rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i suszyć w piekarniku w temp 50˚C później gdy grzyby stracą większość wody temperaturę należy zwiększyć do 60-70˚C. Moje były suszone na piecu u Teściów:)