Mięso obsmażyć na rozgrzanej patelni z odrobina oleju aż uzyska złoty kolor.
Dodać drobno pokrojona cebulę, dobrze wymieszać.
Dodać wino i dusić.
Pod koniec dodać pomidory, fasolę i czekać aż płyn nieco się zredukuje.
Na samym końcu dodać przyprawy, zioła i kaszę, dobrze wymieszać.
Papryki dobrze wyczyścić odcinając górna część z szypułką.
Nadziewać je przygotowanym farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180C na 45 min.
Porcji 10
Składniki
Przygotowanie
Mięso obsmażyć na rozgrzanej patelni z odrobina oleju aż uzyska złoty kolor.
Dodać drobno pokrojona cebulę, dobrze wymieszać.
Dodać wino i dusić.
Pod koniec dodać pomidory, fasolę i czekać aż płyn nieco się zredukuje.
Na samym końcu dodać przyprawy, zioła i kaszę, dobrze wymieszać.
Papryki dobrze wyczyścić odcinając górna część z szypułką.
Nadziewać je przygotowanym farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180C na 45 min.