Mąkę przesiać przez sitko, dodać proszek, jajko, miękkie masło i jogurt.
Ciasto dokładnie zagnieść. Uformować kulkę, zawinąć w folię i umieścić w lodówce na 20 min.
Lekko rozwałkować ciasto. posypać lawendą i jeszcze raz rozwałkować na grubość 0,5mm.
Wykroić kółka. Wykładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp 180C 12-15 min.
Składniki
Przygotowanie
Mąkę przesiać przez sitko, dodać proszek, jajko, miękkie masło i jogurt.
Ciasto dokładnie zagnieść. Uformować kulkę, zawinąć w folię i umieścić w lodówce na 20 min.
Lekko rozwałkować ciasto. posypać lawendą i jeszcze raz rozwałkować na grubość 0,5mm.
Wykroić kółka. Wykładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp 180C 12-15 min.