Pasta z wędzonej makreli

Ten przysmak chyba zna każdy, u mnie w domu gości bardzo często ponieważ uwielbiam ryby. Pasta z makreli to idealna propozycja na zdrową wiosenna kanapkę.  Jako że „patroszenie”:) ryb opanowane mam do perfekcji przygotowanie jej zabiera mi bardzo mało czasu. Moja Mama robiła ją zazwyczaj z majonezem ja wolę „odchudzoną wersję” z lekkim serkiem wiejskim.
Skosztujcie:)
Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 1 makrela wędzona
 150 g serek wiejski lekki
 2 ogórki kiszone
 2 jajka ugotowane na twardo
 ½ czerwonej cebuli
 szczypiorek
 sól i pieprz

1

Usunąć wszystkie ości z makreli

2

Dodać serek wiejski, drobno pokrojony ogórek, jajka, cebulę i szczypiorek

3

Wymieszać wszystko i doprawić solą i pieprzem.

Składniki

 1 makrela wędzona
 150 g serek wiejski lekki
 2 ogórki kiszone
 2 jajka ugotowane na twardo
 ½ czerwonej cebuli
 szczypiorek
 sól i pieprz

Przygotowanie

1

Usunąć wszystkie ości z makreli

2

Dodać serek wiejski, drobno pokrojony ogórek, jajka, cebulę i szczypiorek

3

Wymieszać wszystko i doprawić solą i pieprzem.

Pasta z wędzonej makreli
(Wyświetlono 4 426 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

1 komentarz

  1. Kasia 31 lipca 2018 o 16:40

    Lubię pastę rybną, jest smaczna i pożywna.

    Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.