Ten przysmak chyba zna każdy, u mnie w domu gości bardzo często ponieważ uwielbiam ryby. Pasta z makreli to idealna propozycja na zdrową wiosenna kanapkę. Jako że „patroszenie”:) ryb opanowane mam do perfekcji przygotowanie jej zabiera mi bardzo mało czasu. Moja Mama robiła ją zazwyczaj z majonezem ja wolę „odchudzoną wersję” z lekkim serkiem wiejskim.
Skosztujcie:)
Smacznego:)
1 makrela wędzona
150 g serek wiejski lekki
2 ogórki kiszone
2 jajka ugotowane na twardo
½ czerwonej cebuli
szczypiorek
sól i pieprz
1
Usunąć wszystkie ości z makreli
2
Dodać serek wiejski, drobno pokrojony ogórek, jajka, cebulę i szczypiorek
3
Wymieszać wszystko i doprawić solą i pieprzem.
Składniki
1 makrela wędzona
150 g serek wiejski lekki
2 ogórki kiszone
2 jajka ugotowane na twardo
½ czerwonej cebuli
szczypiorek
sól i pieprz
Przygotowanie
1
Usunąć wszystkie ości z makreli
2
Dodać serek wiejski, drobno pokrojony ogórek, jajka, cebulę i szczypiorek
3
Wymieszać wszystko i doprawić solą i pieprzem.
(Wyświetlono 4 426 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)
Lubię pastę rybną, jest smaczna i pożywna.