Wiosenny omlet

Dzisiaj propozycja na szybkie wiosenne śniadanie – pyszny omlet ze świeżym szczypiorkiem i szynką. Przepis bardzo łatwy, dodatki dowolne a podniebienie szczęśliwe:)
Co do tytułu postu domyślicie się dlaczego „jajka w coli” oglądając zdjęcia poniżej:) – cola nie ma tu oczywiście nic wspólnego z przepisem:)

jajka w coli 🙂

 

Smacznego 🙂

Ilość porcji1 porcja

 2 jajka
 2 łyżki mąki
 2 łyżki wody lub mleka
 sól
 pieprz
dodatki
 szynka drobno pokrojona
 świeży szczypiorek

1

Łyżkę masła roztopić na patelni

2

Podsmażyć dodatki

3

w szklance wymieszać razem jajka, mąkę i wodę z odrobina soli i pieprzu do smaku.

4

Przygotowana miksturę wylać na patelnie z dodatkami, przykryć pokrywka i smażyć do ścięcia.

Wartości odżywcze

Porcji 1

Składniki

 2 jajka
 2 łyżki mąki
 2 łyżki wody lub mleka
 sól
 pieprz
dodatki
 szynka drobno pokrojona
 świeży szczypiorek

Przygotowanie

1

Łyżkę masła roztopić na patelni

2

Podsmażyć dodatki

3

w szklance wymieszać razem jajka, mąkę i wodę z odrobina soli i pieprzu do smaku.

4

Przygotowana miksturę wylać na patelnie z dodatkami, przykryć pokrywka i smażyć do ścięcia.

Wiosenny omlet
(Wyświetlono 220 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *