Ten tort jest totalnie wyjątkowy – musicie zobaczyć ten odcinek. Jego dekoracja powstała dosłownie na 5 minut przed nagraniem tego przepisu. Kiedy w studio przechodziłam koło pięknych, pomarańczowych moreli od razu wiedziałam, że mogą świetnie imitować marchewki. Uwielbiam ciasta dekorowanie w naturalny sposób. Oczywiście podziwiam kunszt dekorowania za pomocą masy cukrowej, ale na takie słodkości mogę tylko patrzeć, nie mam ochoty barć ich do ust. Wszystko, co naturalne w jedzeniu jest po prostu przepiękne! Mój tort właśnie taki jest. Znacie mnie! Wiecie, że lubię proste, nieskomplikowane przepisy. Receptury, które mają w sobie smak i dużo dobrych wartości ?
Ps. Jeśli wypróbujecie – proszę pochwalcie się – to wiele dla mnie znaczy ?
Po przepis zapraszam TUTAJ
Upiekłam na próbę tylko blat i ciasto jest pyszne. Zastanawiam się czy pasuje tutaj masa z mleka kokosowego? Nie lubimy tofu, a tort ma być wegański… Czy lepiej przekładać tort w dniu imprezy czy dzień wcześniej? Boje się że po odstaniu nocy w lodówce ciasto straci na smaku..