Wszystko teraz pędzi! Cały czas gdzieś biegnę aby pociąg jadący za mną mnie nie staranował! Przecież teraz nie mogę się zatrzymać! nawet nie chcę! mam tyle sił, tyle pomysłów i możliwości. Teraz dopiero zaczynam działać.
AleBabka i robi to co lubi czyli dzisiaj szybko, prosto, zdrowo i orzechowo.
No to pędzę dalej moi kochani:) Zobaczymy się w niedzielę na finałowej gali 🙂
Podgrzewamy piekarnik do temp 180 C. Blaszkę kwadratową o wymiarach 20 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia.
W rondlu, na małym ogniu topimy masło i czekoladę. Ściągamy z palnika, nieznacznie chłodzimy i mieszamy z jajkami, miodem i wanilią.
W małym naczyniu łączymy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Mieszamy z masą czekoladową i orzechami.
Nakładamy ciasto równomiernie do foremki. Pieczemy 20 -25 min lub do momentu, gdy stwierdzimy, że środek ciasta jest sprężysty. Chłodzimy.
Polewamy polewą czekoladową przygotowaną ze 100 g czekolady deserowej rozpuszczonej z łyżką masła w kąpieli wodnej i posypujemy prażonymi orzechami.
Składniki
Przygotowanie
Podgrzewamy piekarnik do temp 180 C. Blaszkę kwadratową o wymiarach 20 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia.
W rondlu, na małym ogniu topimy masło i czekoladę. Ściągamy z palnika, nieznacznie chłodzimy i mieszamy z jajkami, miodem i wanilią.
W małym naczyniu łączymy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Mieszamy z masą czekoladową i orzechami.
Nakładamy ciasto równomiernie do foremki. Pieczemy 20 -25 min lub do momentu, gdy stwierdzimy, że środek ciasta jest sprężysty. Chłodzimy.
Polewamy polewą czekoladową przygotowaną ze 100 g czekolady deserowej rozpuszczonej z łyżką masła w kąpieli wodnej i posypujemy prażonymi orzechami.
Zrobiłam to ciasto i było pyszne… jednak niesamowicie… czarne! A u Ciebie nie. Dlaczego?
Majcia może użyłaś więcej czekolady? nie mam pojęcia 🙂