Piekarnik nastaw na temperaturę 200 C i przygotuj blaszkę do pieczenia wykładając ją papierem.
Ciasto francuskie pokrój na duże wąskie trójkąty.
Na każdy trójkąt wykładaj masę marcepanową i zwijaj zaczynając od dłuższego boku.
Wyłóż na przygotowaną blaszkę, posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp cukrem perlistym.
Piecz ok 20 min do momentu kiedy rogaliki będą miały złoty kolor.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nastaw na temperaturę 200 C i przygotuj blaszkę do pieczenia wykładając ją papierem.
Ciasto francuskie pokrój na duże wąskie trójkąty.
Na każdy trójkąt wykładaj masę marcepanową i zwijaj zaczynając od dłuższego boku.
Wyłóż na przygotowaną blaszkę, posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp cukrem perlistym.
Piecz ok 20 min do momentu kiedy rogaliki będą miały złoty kolor.