Deser na "Raz Dwa" czyli budyń z ciasteczkami

Dziś propozycja która często gości na moim stole. Zazwyczaj na śniadanie dla mojego M:).
Każdy ranek zaczynam od pytania: na słono czy na słodko?
Zazwyczaj mój mąż wybiera  słodką wersję na przywitanie dnia:)
Deser ten nauczyła mnie robić moja kochana Babcia, zazwyczaj podwała nam go dodatkowo z tartymi jabłkami – ale to na pewno pokażę następnym razem. Deser „Raz Dwa” to zwykły – niezwykły budyń waniliowy przekładany maślanymi herbatnikami. Jest to bardzo szybki i smaczny deser, można jeść go na ciepło lub na zimno. Ja osobiście lubię polany sokiem z wiśni jeszcze lekko ciepły.
Zapraszam:)
Smacznego 🙂

Ilość porcji1 porcja

 budyń w proszku
 mleko
 cukier
 herbatniki maślane

1

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.
Ja zazwyczaj do budyniu pod koniec dodaje łyżkę masła wtedy jest jeszcze bardziej aksamitny.

2

Przegotowany budyń wylewać do salaterek na przemian przekładając ciasteczkami maślanymi.
czyli np. łyżką budyniu, herbatniki, łyżka budyniu, herbatniki itd.
należy zakończyć warstwa budyniową

Składniki

 budyń w proszku
 mleko
 cukier
 herbatniki maślane

Przygotowanie

1

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.
Ja zazwyczaj do budyniu pod koniec dodaje łyżkę masła wtedy jest jeszcze bardziej aksamitny.

2

Przegotowany budyń wylewać do salaterek na przemian przekładając ciasteczkami maślanymi.
czyli np. łyżką budyniu, herbatniki, łyżka budyniu, herbatniki itd.
należy zakończyć warstwa budyniową

Deser na "Raz Dwa" czyli budyń z ciasteczkami
(Wyświetlono 8 858 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

2 komentarzy

  1. Maja 15 marca 2016 o 18:28

    Ojej, przypomniałaś mi smak również mojego dzieciństwa… 🙂
    Kingo, piekę od Ciebie coś co jakiś czas i zawsze jestem zachwycona : sernik tradycyjny, kwadraty cytrynowe, niezwykłe brownie, piernik świętokrzyski, ciasto z octem, jogurtowe, chlebek bananowy, szarlotka z bezą, murzynek miodowy to moje absolutne hity. Mam prośbę: czy spośród innych Twoich ciast mogłabyś wskazać jeszcze jakieś idealne ciasta- bomby smakowe???
    Pliiiis pliiiis pliiiis byłabym wdzięczna bardzo…..

    Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.