Piekarnik rozgrzać do temp 180C
Blaszkę do babeczek wyłożyć foremkami z papieru do pieczenia.
Masło, cukier, mąkę, mleko oraz jajka zmiksować na gładką masę.
Masę przelać do foremek w blaszce i piec przez 30 min aż się zarumienią.
Wystudzić.
Ostrym nożem wyciąć w babeczkach niewielki, okrągły otwór. Wycięty kawałek babeczki przeciąć na pół. Do każdego otworu włożyć wg uznania serka waniliowego (w oryginalnym przepisie podaje się ubitą śmietanę), na wierzchu ułożyć łyżeczkę konfitury wiśniowej oraz dwie połówki wydrążonego wcześniej ciasta tak aby przypominały skrzydła motyla.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do temp 180C
Blaszkę do babeczek wyłożyć foremkami z papieru do pieczenia.
Masło, cukier, mąkę, mleko oraz jajka zmiksować na gładką masę.
Masę przelać do foremek w blaszce i piec przez 30 min aż się zarumienią.
Wystudzić.
Ostrym nożem wyciąć w babeczkach niewielki, okrągły otwór. Wycięty kawałek babeczki przeciąć na pół. Do każdego otworu włożyć wg uznania serka waniliowego (w oryginalnym przepisie podaje się ubitą śmietanę), na wierzchu ułożyć łyżeczkę konfitury wiśniowej oraz dwie połówki wydrążonego wcześniej ciasta tak aby przypominały skrzydła motyla.