Smacznego:)
W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej połączyć wodę, kawę, olej, ocet i aromat waniliowy. Połączyć oba rodzaje składników.
Ciasto wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu rozłożyć owoce, posypać grubym cukrem.
Piec ok. 40 minut (lub nieco dłużej, aż patyczek włożony do ciasta będzie czysty) w 180 C.
Porcji 1
Składniki
Przygotowanie
W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej połączyć wodę, kawę, olej, ocet i aromat waniliowy. Połączyć oba rodzaje składników.
Ciasto wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu rozłożyć owoce, posypać grubym cukrem.
Piec ok. 40 minut (lub nieco dłużej, aż patyczek włożony do ciasta będzie czysty) w 180 C.
A mi niestety wyszedł straszny zakalec.
Ciasto po wymieszaniu było dosyć rzadkie. Takie powinno być czy trzeba było dodać trochę więcej maki ?
Asiu wszystko powinno być tak jak pisze w przepisie. Ciasta nie powinno się za długo mieszać po połączeniu składników 🙂 dosłownie kilka ruchów ręką