Zupełnie nowy smak kaszy manna. Podana z sezonową konfiturą z rabarbaru. Pyszna i syta.
W rondlu zagotować mleko wraz z szczyptą soli, kurkuma i syropem. Dodać kasze. Cały czas mieszać do momentu aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z jogurtem. Przełożyć do miseczek.
Rabarbar pokroić w 1 cm kawałki włożyć do małego garnka wraz z syropem klonowym i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż owoce się rozpadną.
Podawać na ciepło lub zimno ze złotą kaszą manną.
Porcji 2
Składniki
Przygotowanie
W rondlu zagotować mleko wraz z szczyptą soli, kurkuma i syropem. Dodać kasze. Cały czas mieszać do momentu aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z jogurtem. Przełożyć do miseczek.
Rabarbar pokroić w 1 cm kawałki włożyć do małego garnka wraz z syropem klonowym i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż owoce się rozpadną.
Podawać na ciepło lub zimno ze złotą kaszą manną.
Pyszna 🙂
Zamiast rabarbaru jaki owoc może pasować ??
truskawki, jagody, maliny