Kasza manna na złoto z rabarbarem

Zupełnie nowy smak kaszy manna. Podana z sezonową konfiturą z rabarbaru. Pyszna i syta.

Ilość porcji2 porcje
Czas Przygotowania10 minutCałkowity czas10 minut

składniki na kaszę
 1 szklanka mleka
 2 ½ łyżki kaszy manny
 szczypta soli
 ½ łyżeczka kurkumy
 1 łyżki syropu klonowego
 2 łyżki jogurtu greckiego
składniki na konfiturę z rabarbaru
 2 szklanki rabarbaru
 ¾ szklanka syropu klonowego

1

W rondlu zagotować mleko wraz z szczyptą soli, kurkuma i syropem. Dodać kasze. Cały czas mieszać do momentu aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z jogurtem. Przełożyć do miseczek.

Przygotowanie konitury z rabarbaru
2

Rabarbar pokroić w 1 cm kawałki włożyć do małego garnka wraz z syropem klonowym i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż owoce się rozpadną.

Podawać na ciepło lub zimno ze złotą kaszą manną.

Wartości odżywcze

Porcji 2

Składniki

składniki na kaszę
 1 szklanka mleka
 2 ½ łyżki kaszy manny
 szczypta soli
 ½ łyżeczka kurkumy
 1 łyżki syropu klonowego
 2 łyżki jogurtu greckiego
składniki na konfiturę z rabarbaru
 2 szklanki rabarbaru
 ¾ szklanka syropu klonowego

Przygotowanie

1

W rondlu zagotować mleko wraz z szczyptą soli, kurkuma i syropem. Dodać kasze. Cały czas mieszać do momentu aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z jogurtem. Przełożyć do miseczek.

Przygotowanie konitury z rabarbaru
2

Rabarbar pokroić w 1 cm kawałki włożyć do małego garnka wraz z syropem klonowym i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż owoce się rozpadną.

Podawać na ciepło lub zimno ze złotą kaszą manną.

Kasza manna na złoto z rabarbarem
(Wyświetlono 6 694 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

3 komentarzy

  1. Andzia 9 lipca 2019 o 08:46

    Pyszna 🙂

    Odpowiedz
  2. Andzia 1 lipca 2019 o 21:51

    Zamiast rabarbaru jaki owoc może pasować ??

    Odpowiedz
    1. Kinga Paruzel 1 lipca 2019 o 22:17

      truskawki, jagody, maliny

      Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.