Wegański sernik

HO HO HO … Na kanale Kuchni Lidla na YouTube pojawił się kolejny mój przepis na WEGAŃSKI SERNIK ? na korzennym spodzie!

Zachęcam Was do zobaczenia filmiku i wspólnego gotowania. To ciasto jest cudowne – szybkie w przygotowaniu, proste i smaczne.

Zachęcam do subskrypcji i śledzenia moich losów na kanale Kuchni Lidla – mam dla Was mnóstwo smacznych propozycji. Ps. będzie mi bardzo miło jeżeli pozostawicie po sobie ślad w postaci? „Like” lub komentarza #teamkinga

dziękuję ?

Po przepis zapraszam TUTAJ

(Wyświetlono 3 967 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

17 komentarzy

  1. Anna 21 grudnia 2017 o 16:32

    Czym zastapic kasze gryczana?

    Odpowiedz
    1. admin 21 grudnia 2017 o 18:07

      można zastąpić dowolnymi orzechami

      Odpowiedz
  2. Ewelina 6 listopada 2017 o 18:52

    Dzien dobry,

    czy można jakoś zastąpić orzechy nerkowca?

    Pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 7 listopada 2017 o 19:11

      orzechami makadamia lub migdałami bez skórki

      Odpowiedz
  3. Kaja 10 maja 2017 o 14:25

    Kingo, czym i w jakiej ilości mogę zastąpić syrop klonowy?;)

    Odpowiedz
    1. admin 11 maja 2017 o 14:25

      w takiej samej proporcji można zastąpić miodem lub syropem z agawy

      Odpowiedz
  4. Magda 21 kwietnia 2017 o 19:59

    A mam pytanie -jeżeli mam kaszę gryczaną prażoną? To czy mogę wykorzystać- jeżeli ta to jak?? z góry dziękuje za pomoc!!

    Odpowiedz
    1. admin 25 kwietnia 2017 o 17:12

      kasza gryczana prażona nie jest dobra do tego przepisu

      Odpowiedz
  5. jowita129 20 kwietnia 2017 o 11:37

    Pani Kingo, czy zamiast zamrażalnika można włożyć sernik do chłodziarki ?
    Pozdrawiam ?

    Odpowiedz
    1. admin 21 kwietnia 2017 o 10:29

      tak

      Odpowiedz
  6. Patrycja 10 stycznia 2017 o 14:29

    Do tej pory wegański sernik robiłam tylko na bazie tofu, muszę się kiedyś skusić na ten z Twojego przepisu.
    Skoro trzymamy go w zamrażalce to czy to znaczy, że podczas jedzenia będzie smakował trochę jak lody?

    I jeszcze chciałam Cię zapytać jakiego mleczka kokosowego zazwyczaj używasz w swojej kuchni?

    Pozdrawiam Serdecznie 😉

    Odpowiedz
    1. admin 10 stycznia 2017 o 23:12

      Patrycjo sernik należy wyjąć 20 minut przed podaniem wtedy smakuje najlepiej – nie smakuje jak lody 🙂
      ja najczęściej używam mleka Bio kupowanego w sklepach ze zdrową żywnością lub w rossmanie

      Odpowiedz
      1. Patrycja 11 stycznia 2017 o 15:21

        Bo właśnie chciałam kupić w większej ilości co by sobie spokojnie czekało w lodówce na swoją kolej, ale po przejrzeniu tego co na sklepowych półkach lekko zgłupiałam… Mają tak różny skład i przedział cenowy, że wolałam zasięgnąć informacji z zaufanego źródła..

        A jeszcze jedno. Mleko kokosowe w kartonie stojące często obok tego w puszce zachowuje się tak samo jak to w puszkach, tzn. można po schłodzeniu oddzielić z niego ten kem kokosowy, czy to zupełnie inny produkt?

        Odpowiedz
        1. admin 11 stycznia 2017 o 16:55

          to zazwyczaj napój kokosowy

          Odpowiedz
          1. Patrycja 13 stycznia 2017 o 14:47

            Tak właśnie mi się wydawało, że to będzie coś innego..
            Dziękuję za odpowiedź 😉

  7. AniaPP 12 grudnia 2016 o 16:04

    Wspaniały przepis! Na pewno wkrótce wypróbuję, bo wśród rodziny i przyjaciół mam weganow. Dziękuję Kingo i pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 13 grudnia 2016 o 18:32

      Aniu koniecznie daj znać jak Wam smakował 🙂

      Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.