Miękkie masło, cukier i ekstrakt z wanilii ucierać mikserem aż uzyskamy puszysta masę.
Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku miksując za każdym razem do idealnego połączenia składników.
Dodać połowę mąki do masy maślanej - wymieszać. Dodać połowę mleka- wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Czynność powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Piekarnik nastawić na temp 180C, przygotować tortownicę wykładając ja papierem.
Ciasto wylać do formy, na górę wyłożyć maliny. Piec 60 min do momentu suchego patyczka.
Porcji 1
Składniki
Przygotowanie
Miękkie masło, cukier i ekstrakt z wanilii ucierać mikserem aż uzyskamy puszysta masę.
Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku miksując za każdym razem do idealnego połączenia składników.
Dodać połowę mąki do masy maślanej - wymieszać. Dodać połowę mleka- wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Czynność powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Piekarnik nastawić na temp 180C, przygotować tortownicę wykładając ja papierem.
Ciasto wylać do formy, na górę wyłożyć maliny. Piec 60 min do momentu suchego patyczka.