Ciasto z mleka ryżowego – pyszne!!!

Zobaczcie jakie niesamowicie proste i szybkie ciasto powstało w mojej kuchni. Zachęcam do wypróbowania.
Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 2 szklanki mąki pszennej
 1 cukru trzcinowego
 0,50 szklanka oleju
 1,50 szklanki mleka ryżowego
 1 łyżka cynamonu
 3 łyżki konfitury jagodowej
 cukier waniliowy
 1 płaska łyżka sody
 3 czubate łyżki kakao
 żurawina/posiekane orzechy/ (do wyboru)
 świeże borówki ilość wg uznania

1

Wszystkie składniki oprócz borówek bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blachę, ja użyłam foremek silikonowych. Na gorę wykładamy borówki. Pieczemy 40 -50 min w temp. 180C sprawdzając patyczkiem czy ciasto nie jest surowe w środku.

Wartości odżywcze

0 porcji

Serving size

Składniki

 2 szklanki mąki pszennej
 1 cukru trzcinowego
 0,50 szklanka oleju
 1,50 szklanki mleka ryżowego
 1 łyżka cynamonu
 3 łyżki konfitury jagodowej
 cukier waniliowy
 1 płaska łyżka sody
 3 czubate łyżki kakao
 żurawina/posiekane orzechy/ (do wyboru)
 świeże borówki ilość wg uznania

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki oprócz borówek bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blachę, ja użyłam foremek silikonowych. Na gorę wykładamy borówki. Pieczemy 40 -50 min w temp. 180C sprawdzając patyczkiem czy ciasto nie jest surowe w środku.

Notes

Ciasto z mleka ryżowego
(Wyświetlono 10 292 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)