Zobaczcie jakie niesamowicie proste i szybkie ciasto powstało w mojej kuchni. Zachęcam do wypróbowania.
Smacznego:)
2 szklanki mąki pszennej
1 cukru trzcinowego
0,50 szklanka oleju
1,50 szklanki mleka ryżowego
1 łyżka cynamonu
3 łyżki konfitury jagodowej
cukier waniliowy
1 płaska łyżka sody
3 czubate łyżki kakao
żurawina/posiekane orzechy/ (do wyboru)
świeże borówki ilość wg uznania
1
Wszystkie składniki oprócz borówek bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blachę, ja użyłam foremek silikonowych. Na gorę wykładamy borówki. Pieczemy 40 -50 min w temp. 180C sprawdzając patyczkiem czy ciasto nie jest surowe w środku.
Wartości odżywcze
0 porcji
Składniki
2 szklanki mąki pszennej
1 cukru trzcinowego
0,50 szklanka oleju
1,50 szklanki mleka ryżowego
1 łyżka cynamonu
3 łyżki konfitury jagodowej
cukier waniliowy
1 płaska łyżka sody
3 czubate łyżki kakao
żurawina/posiekane orzechy/ (do wyboru)
świeże borówki ilość wg uznania
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki oprócz borówek bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blachę, ja użyłam foremek silikonowych. Na gorę wykładamy borówki. Pieczemy 40 -50 min w temp. 180C sprawdzając patyczkiem czy ciasto nie jest surowe w środku.
Notes
(Wyświetlono 10 292 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)