Górskie śniadanie

Dziś prezentuje serię moich majówkowych śniadań. Długi weekend spędziliśmy na sądeckiej wsi – to nasz drugi dom. Było wspaniale – ciepło, słonecznie i pracowicie. Już nie długo na moim blogu rusza seria „Moje podróże”, gdzie lepiej opiszę to cudowne miejsce. Teraz zapraszam na owsiankę z owocami kandyzowanymi dla „pracusi”. Nie muszę jej zachwalać – jest pyszna !!!
Zapraszam.

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych (ja zazwyczaj przygotowuje z płatków górskich - namaczam je wtedy przez cała noc w mleku aby zmiękły - jeżeli zapomnę to używam płatków błyskawicznych)
 1,50 szklanki mleka
 1 łyżka miodu
 1 owoców kandyzowanych
 1 szczypta cynamonu

1

płatki zalać mlekiem i gotować na niewielkim ogniu dodać resztę składników i mieszać aż odpowiednio zgęstnieje.

Składniki

 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych (ja zazwyczaj przygotowuje z płatków górskich - namaczam je wtedy przez cała noc w mleku aby zmiękły - jeżeli zapomnę to używam płatków błyskawicznych)
 1,50 szklanki mleka
 1 łyżka miodu
 1 owoców kandyzowanych
 1 szczypta cynamonu

Przygotowanie

1

płatki zalać mlekiem i gotować na niewielkim ogniu dodać resztę składników i mieszać aż odpowiednio zgęstnieje.

Górskie śniadanie
(Wyświetlono 150 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *