Dziś prezentuje serię moich majówkowych śniadań. Długi weekend spędziliśmy na sądeckiej wsi – to nasz drugi dom. Było wspaniale – ciepło, słonecznie i pracowicie. Już nie długo na moim blogu rusza seria „Moje podróże”, gdzie lepiej opiszę to cudowne miejsce. Teraz zapraszam na owsiankę z owocami kandyzowanymi dla „pracusi”. Nie muszę jej zachwalać – jest pyszna !!!
Zapraszam.
Smacznego:)
3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych (ja zazwyczaj przygotowuje z płatków górskich - namaczam je wtedy przez cała noc w mleku aby zmiękły - jeżeli zapomnę to używam płatków błyskawicznych)
1,50 szklanki mleka
1 łyżka miodu
1 owoców kandyzowanych
1 szczypta cynamonu
1
płatki zalać mlekiem i gotować na niewielkim ogniu dodać resztę składników i mieszać aż odpowiednio zgęstnieje.
Składniki
3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych (ja zazwyczaj przygotowuje z płatków górskich - namaczam je wtedy przez cała noc w mleku aby zmiękły - jeżeli zapomnę to używam płatków błyskawicznych)
1,50 szklanki mleka
1 łyżka miodu
1 owoców kandyzowanych
1 szczypta cynamonu
Przygotowanie
1
płatki zalać mlekiem i gotować na niewielkim ogniu dodać resztę składników i mieszać aż odpowiednio zgęstnieje.
(Wyświetlono 1 690 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)