Dzisiaj zapraszam na rozgrzewającą zupę fasolową w lekkiej wersji. Miała to być docelowo fasolka po Bretońsku, ale że jest Nowy Rok a z nim nowe postanowienia prezentuję wersję lekko odchudzoną. Danie to przygotowała moja Mama tylko ona potrafi tak pysznie gotować!!!
Zapraszam
Zupa ta jest lekka ponieważ nie jest w ogóle zagęszczona, tabasco przyjemnie ożywia jej smak i rozgrzewa podniebienie.
Smacznego:)
2 szklanki fasoli Jaś - namoczyć przez noc w wodzie
2 l wywaru z warzyw lub rosołu
200 g pieczarek pokrojonych
pokrojona w kostkę kiełbasa
mięso wołowe jeżeli zostało z rosołu
pokrojona w kostkę papryka
przecier pomidorowy
sól
pieprz
Maggi
kilka kropli tabasco
1
fasole odcedzić zalać rosołem i gotować do miękkości
2
pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć na patelni do zarumienienia
3
dodać
- pokrojone pieczarki
- pokrojoną w kostkę paprykę
- przecier pomidorowy
- podsmażoną kiełbasę
- kawałki mięsa rosołowego (pokrojone)
- przecier pomidorowy
4
całość do smakować solą, pieprzem i odrobiną tabasco
Wartości odżywcze
0 porcji
Serving size
Składniki
2 szklanki fasoli Jaś - namoczyć przez noc w wodzie
2 l wywaru z warzyw lub rosołu
200 g pieczarek pokrojonych
pokrojona w kostkę kiełbasa
mięso wołowe jeżeli zostało z rosołu
pokrojona w kostkę papryka
przecier pomidorowy
sól
pieprz
Maggi
kilka kropli tabasco
(Wyświetlono 2 351 razy, 2 wyświetleń dzisiaj)