Zimowa rozgrzewająca zupa fasolowa

Dzisiaj zapraszam na rozgrzewającą zupę fasolową w lekkiej wersji. Miała to być docelowo fasolka po Bretońsku,  ale że jest Nowy Rok a z nim nowe postanowienia prezentuję wersję lekko odchudzoną. Danie to przygotowała moja Mama tylko ona potrafi tak pysznie gotować!!!

Zapraszam

Zupa ta jest lekka ponieważ nie jest w ogóle zagęszczona, tabasco przyjemnie ożywia jej smak i rozgrzewa podniebienie.
Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 2 szklanki fasoli Jaś - namoczyć przez noc w wodzie
 2 l wywaru z warzyw lub rosołu
 200 g pieczarek pokrojonych
 pokrojona w kostkę kiełbasa
 mięso wołowe jeżeli zostało z rosołu
 pokrojona w kostkę papryka
 przecier pomidorowy
 sól
 pieprz
 Maggi
 kilka kropli tabasco

1

fasole odcedzić zalać rosołem i gotować do miękkości

2

pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć na patelni do zarumienienia

3

dodać
- pokrojone pieczarki
- pokrojoną w kostkę paprykę
- przecier pomidorowy
- podsmażoną kiełbasę
- kawałki mięsa rosołowego (pokrojone)
- przecier pomidorowy

4

całość do smakować solą, pieprzem i odrobiną tabasco

Składniki

 2 szklanki fasoli Jaś - namoczyć przez noc w wodzie
 2 l wywaru z warzyw lub rosołu
 200 g pieczarek pokrojonych
 pokrojona w kostkę kiełbasa
 mięso wołowe jeżeli zostało z rosołu
 pokrojona w kostkę papryka
 przecier pomidorowy
 sól
 pieprz
 Maggi
 kilka kropli tabasco

Przygotowanie

1

fasole odcedzić zalać rosołem i gotować do miękkości

2

pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć na patelni do zarumienienia

3

dodać
- pokrojone pieczarki
- pokrojoną w kostkę paprykę
- przecier pomidorowy
- podsmażoną kiełbasę
- kawałki mięsa rosołowego (pokrojone)
- przecier pomidorowy

4

całość do smakować solą, pieprzem i odrobiną tabasco

Zimowa rozgrzewająca zupa fasolowa
(Wyświetlono 2 064 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.