Pomidory a’la Skorupa:)

Te pomidory to dzieło mojego szwagra z naszego wypadu majowego w góry. Muszę przyznać, że do kiełbasek z ogniska smakowały doskonale. To połączenie ziół, oliwy z oliwek i cebuli – zróbcie koniecznie będziecie zaskoczeni smakiem! Już nie mogę doczekać się  tej sałatki z moich hodowanych pomidorów ze świeżymi ziołami. Już niedługo!!!

PS. Mate dzięki za przepis:)

W odpowiednim doborze smaków naszym mężczyznom pomagał niezastąpiony w tej sytuacji Krupnik cytrynowy:)

Składniki:
5 szt pomidorów
1 cebula
ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
oliwa z oliwek
świeże bazylia
sól pieprz do smaku.

Przygotowanie:
1. pomidory kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę cukru,
2. do pomidorów dodajemy pokrojona drobno cebule i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz świeżą bazylię – posiekaną.
3. Polewamy oliwa z oliwek i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

 

Smacznego:)

 









Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel