Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić w ćwiartki.
Umieścić śliwki w rondlu z 100 ml likieru i gotować ok 10-15 min na średnim ogniu aż zmiękną i będą wyglądały ja "papka"
Ostrożnie zmiksować blenderem na gładką masę.
Dodać do śliwek połamaną w kostkę gorzką czekoladę i rozpuścić na małym ogniu.
Jeżeli śliwki są mało słodkie można dodać cukru wg uznania ja dodałam ok 2 łyżek cukru trzcinowego.
Porcji 400
Składniki
Przygotowanie
Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić w ćwiartki.
Umieścić śliwki w rondlu z 100 ml likieru i gotować ok 10-15 min na średnim ogniu aż zmiękną i będą wyglądały ja "papka"
Ostrożnie zmiksować blenderem na gładką masę.
Dodać do śliwek połamaną w kostkę gorzką czekoladę i rozpuścić na małym ogniu.
Jeżeli śliwki są mało słodkie można dodać cukru wg uznania ja dodałam ok 2 łyżek cukru trzcinowego.