W mojej książce „Nie… zwykła kuchnia” podałam przepis na zdrowe chipsy ze szpinaku i cebuli. Dziś mam dla was propozycję na pyszną przekąskę z botwinki. Ekspresowa robota, a jaki fantastyczny dodatek. Często robię chipsy z botwinki i podaje do zup -kremów jako chrupki dodatek. Polecam Wam również wersję chipsów oprószonych parmezanem zamiast soli i tak zapieczonych. Jeżeli macie rozgrzany piekarnik po pieczeniu ciasta – bez problemu możecie go wykorzystać na stworzenie fit przekąski.
Zapraszam po przepis 🙂
Smacznego 🙂
Rozgrzać piekarnik do 120 ° C.
Umieść umyte i osuszone liście botwinki w dużej misce i wymieszać z kilkoma kroplami oleju.
Ułożyć liście na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posypać solą morską.
Piec przez 15 minut, a następnie sprawdzać je co 5 minut, aż do momentu kiedy będą chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 120 ° C.
Umieść umyte i osuszone liście botwinki w dużej misce i wymieszać z kilkoma kroplami oleju.
Ułożyć liście na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posypać solą morską.
Piec przez 15 minut, a następnie sprawdzać je co 5 minut, aż do momentu kiedy będą chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia.
Super pomysł! Nigdy takich nie jedliśmy!