Smacznego:)
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić.
W misce wymieszać kasze, jajko, koperek, mąkę, ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Powstałą masę z kaszy wykładać łyżką na rozgrzaną patelnie teflonową i smażyć po ok 3 min z każdej strony.
Placuszki można podawać z wędzonym łososiem, jogurtem naturalnym, gotowana piersią kurczaka lub warzywami.
Porcji 5
Składniki
Przygotowanie
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić.
W misce wymieszać kasze, jajko, koperek, mąkę, ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Powstałą masę z kaszy wykładać łyżką na rozgrzaną patelnie teflonową i smażyć po ok 3 min z każdej strony.
Placuszki można podawać z wędzonym łososiem, jogurtem naturalnym, gotowana piersią kurczaka lub warzywami.
Kingo mam pytanie. Czy smaży się je bez tłuszczu i czy ewentualnie mogę je upiec w piekarniku?
tak – ja smażę je bez tłuszczu na patelni teflonowej, oczywiście możesz je też upiec w piekarniku 180 C ok 10 minut
Pycha Kingo!!! Właśnie zrobiłam je na obiad aby towarzyszyły łososiowi w truskawkach. Oba przepisy są genialne, a razem smakują niebiańsko ?
To kolejny Twój wspaniały przepis Kingo ? Nie miałam kaszy gryczanej więc użyłam mieszanki kasz:pszenicy spęcznionej i komosy ryżowej; nie miałam parmezanu więc użyłam sera wędzonego i podałam je z białym serkiem i wędzonym węgorzem – zniknęły w mgnieniu oka!
Bo Twoje przepisy Takie są Kingo – bazą dla wspaniałego gotowania.
Jeszcze raz serdecznie Ci dziękuję ?
Czy same placuszki mogę przygotować dzien wcześniej a następnego dnia uzupełnić o dodatki?
Dziekuje i pozdrawiam
Możesz, ja tak zrobiłam i nie straciły nic ani na konsystencji ani w smaku. Podgrzałam je w mikrofali i też im to nie zaszkodziło ?
Czy jeśli same placuszki zrobie dzien wcześniej będzie tez dobrze? A na drugi dzien dołożę dodatki
Pozdr
będzie ok 🙂