Te pomidory to dzieło mojego szwagra z naszego wypadu majowego w góry. Muszę przyznać, że do kiełbasek z ogniska smakowały doskonale. To połączenie ziół, oliwy z oliwek i cebuli – zróbcie koniecznie będziecie zaskoczeni smakiem! Już nie mogę doczekać się tej sałatki z moich hodowanych pomidorów ze świeżymi ziołami. Już niedługo!!!
PS. Mate dzięki za przepis:)
W odpowiednim doborze smaków naszym mężczyznom pomagał niezastąpiony w tej sytuacji Krupnik cytrynowy:)
Smacznego:)
pomidory kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę cukru,
do pomidorów dodajemy pokrojona drobno cebule i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz świeżą bazylię - posiekaną.
Polewamy oliwa z oliwek i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Składniki
Przygotowanie
pomidory kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę cukru,
do pomidorów dodajemy pokrojona drobno cebule i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz świeżą bazylię - posiekaną.
Polewamy oliwa z oliwek i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.