Pomidory a’la Skorupa:)

Te pomidory to dzieło mojego szwagra z naszego wypadu majowego w góry. Muszę przyznać, że do kiełbasek z ogniska smakowały doskonale. To połączenie ziół, oliwy z oliwek i cebuli – zróbcie koniecznie będziecie zaskoczeni smakiem! Już nie mogę doczekać się  tej sałatki z moich hodowanych pomidorów ze świeżymi ziołami. Już niedługo!!!

PS. Mate dzięki za przepis:)

W odpowiednim doborze smaków naszym mężczyznom pomagał niezastąpiony w tej sytuacji Krupnik cytrynowy:)

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 5 pomidorów
 1 cebula
 1 ząbek czosnku
 1 łyżeczka cukru
 oliwa z oliwek
 świeże bazylia
 sól
 pieprz

1

pomidory kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę cukru,

2

do pomidorów dodajemy pokrojona drobno cebule i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz świeżą bazylię - posiekaną.

3

Polewamy oliwa z oliwek i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Składniki

 5 pomidorów
 1 cebula
 1 ząbek czosnku
 1 łyżeczka cukru
 oliwa z oliwek
 świeże bazylia
 sól
 pieprz

Przygotowanie

1

pomidory kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę cukru,

2

do pomidorów dodajemy pokrojona drobno cebule i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz świeżą bazylię - posiekaną.

3

Polewamy oliwa z oliwek i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Pomidory a’la Skorupa
(Wyświetlono 1 038 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.