Do sałatki podaje dip jogurtowy przygotowany z :
jogurtu 150g, ząbku czosnku, dużej ilości ziół: koperek, mięta, tymianek oraz przepraw soli i pieprzu do smaku. Wszystko razem mieszam i polewam sałatkę.
liście sałaty rzymskiej szarpię i układam na talerzu.
na sałatę układam pokrojoną w kostkę paprykę, ogórka, ćwiartki pomidora oraz kostki fety
ozdabiam piórkami cebuli
przyprawiam pieprzem i solą
Na patelni zarumieniam pokrojony w kostkę chleb oraz na drugiej szyneczkę
Sałatkę ozdabiam grzankami, szynką i świeżą zieloną cebulką oraz ziołami.
Składniki
Przygotowanie
liście sałaty rzymskiej szarpię i układam na talerzu.
na sałatę układam pokrojoną w kostkę paprykę, ogórka, ćwiartki pomidora oraz kostki fety
ozdabiam piórkami cebuli
przyprawiam pieprzem i solą
Na patelni zarumieniam pokrojony w kostkę chleb oraz na drugiej szyneczkę
Sałatkę ozdabiam grzankami, szynką i świeżą zieloną cebulką oraz ziołami.