Deser na "Raz Dwa" czyli budyń z ciasteczkami

Dziś propozycja która często gości na moim stole. Zazwyczaj na śniadanie dla mojego M:).
Każdy ranek zaczynam od pytania: na słono czy na słodko?
Zazwyczaj mój mąż wybiera  słodką wersję na przywitanie dnia:)
Deser ten nauczyła mnie robić moja kochana Babcia, zazwyczaj podwała nam go dodatkowo z tartymi jabłkami – ale to na pewno pokażę następnym razem. Deser „Raz Dwa” to zwykły – niezwykły budyń waniliowy przekładany maślanymi herbatnikami. Jest to bardzo szybki i smaczny deser, można jeść go na ciepło lub na zimno. Ja osobiście lubię polany sokiem z wiśni jeszcze lekko ciepły.
Zapraszam:)
Smacznego 🙂

Ilość porcji1 porcja

 budyń w proszku
 mleko
 cukier
 herbatniki maślane

1

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.
Ja zazwyczaj do budyniu pod koniec dodaje łyżkę masła wtedy jest jeszcze bardziej aksamitny.

2

Przegotowany budyń wylewać do salaterek na przemian przekładając ciasteczkami maślanymi.
czyli np. łyżką budyniu, herbatniki, łyżka budyniu, herbatniki itd.
należy zakończyć warstwa budyniową

Wartości odżywcze

0 porcji

Serving size

Składniki

 budyń w proszku
 mleko
 cukier
 herbatniki maślane
Deser na "Raz Dwa" czyli budyń z ciasteczkami
(Wyświetlono 9 295 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)