Dziś propozycja która często gości na moim stole. Zazwyczaj na śniadanie dla mojego M:).
Każdy ranek zaczynam od pytania: na słono czy na słodko?
Zazwyczaj mój mąż wybiera słodką wersję na przywitanie dnia:)
Deser ten nauczyła mnie robić moja kochana Babcia, zazwyczaj podwała nam go dodatkowo z tartymi jabłkami – ale to na pewno pokażę następnym razem. Deser „Raz Dwa” to zwykły – niezwykły budyń waniliowy przekładany maślanymi herbatnikami. Jest to bardzo szybki i smaczny deser, można jeść go na ciepło lub na zimno. Ja osobiście lubię polany sokiem z wiśni jeszcze lekko ciepły.
Zazwyczaj mój mąż wybiera słodką wersję na przywitanie dnia:)
Deser ten nauczyła mnie robić moja kochana Babcia, zazwyczaj podwała nam go dodatkowo z tartymi jabłkami – ale to na pewno pokażę następnym razem. Deser „Raz Dwa” to zwykły – niezwykły budyń waniliowy przekładany maślanymi herbatnikami. Jest to bardzo szybki i smaczny deser, można jeść go na ciepło lub na zimno. Ja osobiście lubię polany sokiem z wiśni jeszcze lekko ciepły.
Zapraszam:)
Smacznego 🙂
budyń w proszku
mleko
cukier
herbatniki maślane
1
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.
Ja zazwyczaj do budyniu pod koniec dodaje łyżkę masła wtedy jest jeszcze bardziej aksamitny.
2
Przegotowany budyń wylewać do salaterek na przemian przekładając ciasteczkami maślanymi.
czyli np. łyżką budyniu, herbatniki, łyżka budyniu, herbatniki itd.
należy zakończyć warstwa budyniową
Wartości odżywcze
0 porcji
Serving size
Składniki
budyń w proszku
mleko
cukier
herbatniki maślane
(Wyświetlono 9 295 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)