Idealna na upalne dni. Koniecznie mocno schłodzona!
Miąższ arbuza bez pestek umieścić w blenderze wraz z sokiem z limonki i ksylitolem oraz szklanką wody. Całość zmiksować.
Przelać przez sito do dzbanka, aby pozbyć się grudek. Dodać pozostałą wodę i wymieszać. Całość mocno schłodzić.
Podawać z kostkami lodu, plasterkami limonki i miętą uprzednio zanurzając brzegi szklanki w wodzie a następnie w ksylitolu wyspanym na talerzyk – tak aby powstała otoczka z ksylitolu.
Ilość 1L
Porcji 4
Składniki
Przygotowanie
Miąższ arbuza bez pestek umieścić w blenderze wraz z sokiem z limonki i ksylitolem oraz szklanką wody. Całość zmiksować.
Przelać przez sito do dzbanka, aby pozbyć się grudek. Dodać pozostałą wodę i wymieszać. Całość mocno schłodzić.
Podawać z kostkami lodu, plasterkami limonki i miętą uprzednio zanurzając brzegi szklanki w wodzie a następnie w ksylitolu wyspanym na talerzyk – tak aby powstała otoczka z ksylitolu.
Uwielbiam arbuzy, jem je chyba tonami w wakacje 😀