Taki prosty, a taki elegancji i genialny w smaku! Podawaj koniecznie mocno schłodzony!
400 g jogurtu greckiego
½ szklanka masła orzechowego
1 tabliczka gorzkiej czekolady (100g)
1 łyżeczka oleju kokosowego
4 łyżki syropu klonowego
do dekoracji:
dowolne owoce
kleks jogurtu
1
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i olej kokosowy. (można też w mikrofalówce w odstępach 3 x 30 sekund) Przestudzić.
2
W oddzielnej misce wymieszać jogurt, syrop klonowy i masło orzechowe, aż będzie gładka masa. Następnie stopniowo wlewać cały czas mieszając wystudzoną czekoladę.
3
Masę przelać do pucharków i schłodzić w lodówce. Przed podaniem dowolnie udekorować.
Wartości odżywcze
3 porcji
Serving size
Składniki
400 g jogurtu greckiego
½ szklanka masła orzechowego
1 tabliczka gorzkiej czekolady (100g)
1 łyżeczka oleju kokosowego
4 łyżki syropu klonowego
do dekoracji:
dowolne owoce
kleks jogurtu
(Wyświetlono 15 486 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)