Tarta z białą czekoladą

Tarta która zawsze się udaje! LEkka i jak zwykle szybka w przygotowaniu. Kto spróbuje?

Ilość porcji8 porcji
Czas Przygotowania10 minutCzas pieczenia20 minutCałkowity czas1 godz.

składniki na spód:
 1 ½ szklanki płatków owsianych
  szklanka orzechów włoskich
 4 łyżki oleju kokosowego
 3 łyżki syropu klonowego
 szczypta soli
 1 łyżki nasion lnu
składniki na wypełnienie:
 1 puszka mleka kokosowego – przez noc trzymana w lodówce
 150 g tabliczki białej czekolady
 1 łyżki syropu klonowego
 1 łyżki oleju kokosowego
 skórka starta z 1 limonki
 do dekoracji: dowolne owoce sezonowe

1

Piekarnik rozgrzać do 180C z funkcją grzania góra- dół

2

Do misy rozdrabniacza włożyć wszystkie składniki spodu i zmiksować. Mieszankę przełożyć na tortownicę o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Piec przez 10-15 minut, aż będzie nabierze złotego koloru. Wystudzić.

3

Przygotować wypełnienie:
W rondlu na małym ogniu połączyć stałą część mleka kokosowego (gęsty krem który powstała poprzez schłodzenie puszki z mlekiem) i pokrojoną w kostkę białą czekoladę.

4

Mieszać ciągle, aż czekolada się rozpuści. Usunąć z ognia i dodać pozostałe składniki.

5

Ponownie całość wymieszać. Masę lekko przestudzić i przelać na przygotowany spód. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować sezonowymi owocami.

Uwaga! wartość kaloryczna policzona jest dla porcji bez owoców

Wartości odżywcze

8 porcji

Serving size


Amount per serving
Kalorie339
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 21.28g28%
Węglowodany 31.25g12%
Błonnik pokarmowy 2.5g9%
Białko 5.8g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

składniki na spód:
 1 ½ szklanki płatków owsianych
  szklanka orzechów włoskich
 4 łyżki oleju kokosowego
 3 łyżki syropu klonowego
 szczypta soli
 1 łyżki nasion lnu
składniki na wypełnienie:
 1 puszka mleka kokosowego – przez noc trzymana w lodówce
 150 g tabliczki białej czekolady
 1 łyżki syropu klonowego
 1 łyżki oleju kokosowego
 skórka starta z 1 limonki
 do dekoracji: dowolne owoce sezonowe

Przygotowanie

1

Piekarnik rozgrzać do 180C z funkcją grzania góra- dół

2

Do misy rozdrabniacza włożyć wszystkie składniki spodu i zmiksować. Mieszankę przełożyć na tortownicę o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Piec przez 10-15 minut, aż będzie nabierze złotego koloru. Wystudzić.

3

Przygotować wypełnienie:
W rondlu na małym ogniu połączyć stałą część mleka kokosowego (gęsty krem który powstała poprzez schłodzenie puszki z mlekiem) i pokrojoną w kostkę białą czekoladę.

4

Mieszać ciągle, aż czekolada się rozpuści. Usunąć z ognia i dodać pozostałe składniki.

5

Ponownie całość wymieszać. Masę lekko przestudzić i przelać na przygotowany spód. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować sezonowymi owocami.

Uwaga! wartość kaloryczna policzona jest dla porcji bez owoców

Notes

Tarta z białą czekoladą
(Wyświetlono 7 985 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)