Tarta która zawsze się udaje! LEkka i jak zwykle szybka w przygotowaniu. Kto spróbuje?
Piekarnik rozgrzać do 180C z funkcją grzania góra- dół
Do misy rozdrabniacza włożyć wszystkie składniki spodu i zmiksować. Mieszankę przełożyć na tortownicę o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Piec przez 10-15 minut, aż będzie nabierze złotego koloru. Wystudzić.
Przygotować wypełnienie:
W rondlu na małym ogniu połączyć stałą część mleka kokosowego (gęsty krem który powstała poprzez schłodzenie puszki z mlekiem) i pokrojoną w kostkę białą czekoladę.
Mieszać ciągle, aż czekolada się rozpuści. Usunąć z ognia i dodać pozostałe składniki.
Ponownie całość wymieszać. Masę lekko przestudzić i przelać na przygotowany spód. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować sezonowymi owocami.
8 porcji
- Amount per serving
- Kalorie339
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 21.28g28%
- Węglowodany 31.25g12%
- Błonnik pokarmowy 2.5g9%
- Białko 5.8g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do 180C z funkcją grzania góra- dół
Do misy rozdrabniacza włożyć wszystkie składniki spodu i zmiksować. Mieszankę przełożyć na tortownicę o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Piec przez 10-15 minut, aż będzie nabierze złotego koloru. Wystudzić.
Przygotować wypełnienie:
W rondlu na małym ogniu połączyć stałą część mleka kokosowego (gęsty krem który powstała poprzez schłodzenie puszki z mlekiem) i pokrojoną w kostkę białą czekoladę.
Mieszać ciągle, aż czekolada się rozpuści. Usunąć z ognia i dodać pozostałe składniki.
Ponownie całość wymieszać. Masę lekko przestudzić i przelać na przygotowany spód. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować sezonowymi owocami.